BMW BEJELENTI úJ ELEKTROMOS SUV-JáT: NEUE KLASSE X

A BMW bemutatja új elektromos SUV-ját, az Neue Klasse X-t, mint a következő generációs járművet, és a bejelentett start 2025-re van tervezve.

+ A Volkswagen hivatalosan bemutatja az új ID. Buzz GTX-et: retro-modern dizájnnal ellátott elektromos furgon

Az Neue Klasse X ugyanarról a platformról épül, mint az Neue Klasse sedan, és 25%-kal nagyobb általános hatékonyságot és 30%-kal növelt autonómiát ígér. A gyártás beindítása 2025-re tervezett Magyarországon, az SUV visszafogottabb megközelítést mutat a BMW legújabb SUV modelljeihez képest, egy kiegyensúlyozottabb és fenntarthatóbb megjelenés felé törekedve.

Az Neue Klasse X mögötti technológia lenyűgöző, különös hangsúlyt fektetve az új elektromos motorokra és a négy “szuperagy” által vezérelt haladó elektronikus architektúrára. Ez az innováció nemcsak az autonómiát növeli, hanem a jármű válaszidejét és hatékonyságát is javítja, teljes specifikációjú M változatokkal, amelyek várhatóan mintegy 1000 lóerőt fejlesztenek.

Ezenkívül az Neue Klasse X belső tere egyszerűsítettebb megközelítést tükröz, kevesebb gombbal és több érintéses és hangvezérléssel. Az újdonságok, mint a 3D-s head-up kijelző és a Panoramic Vision Display, gyors és személyre szabható infotainment élményt ígérnek. Bár a BMW hivatalosan nem erősítette meg, várhatóan az Neue Klasse X az iX3-at váltja majd, jelentős változást jelentve a vállalat irányában az elektromosítás felé.

Fonte: Car Magazine

2024-03-22T18:09:08Z dg43tfdfdgfd