ÚJABB LEHETőSéGET KAP A MCLARENTőL A TAVALYI F2-ES BAJNOK

Az Arrow McLaren most már jó néhány éve képviselteti magát a tengerentúli szériában, ahol egyértelmű élcsapatnak számítanak. Az idei szezon azonban nem indult könnyen számukra, hiszen a friss igazolásuk, David Malukas még az idény megkezdése előtt megsérült, így folyamatosan helyettest kell neki keresniük.

A széria legutóbbi fordulóján, a Long Beach-i viadalon így mutatkozhatott be Pourchaire, aki a 22. rajthelyezése után remekül versenyzett a híres utcai pályán, és végül a 11. pozícióban intette őt le a kockás zászló.

Miközben Malukas tehát tovább lábadozik a hegyikerékpározás során szerzett csuklósérüléséből és az azt követő műtétből, a csapat a most hétvégi alabamai futamon ismételten Pourchaire-t hívta segítségül, aki egyébként az F1-es Sauber-istálló teszt- és tartalékversenyzője is egyben, miközben a japán Super Formulában fut teljes szezont.

Az Arrow McLaren csapatfőnöke, Gavin Ward rendkívül elismerően beszélt a fiatal pilótáról az első közös versenyüket követően: „Théót nem is lehetett volna ennél mélyebb vízbe dobni. Nagy reményekkel vágtunk bele a munkába, és tetszik, ahogy megközelítette a hétvégét. Szépen építkezett. Minden egyes kört teljesített és egyre csak jobb lett. Igazán lenyűgöző debütálás volt.”

„A lelkesedése ragályos. A rádióban is hallani lehetett. Nagyon élvezte odakint. Nagyon örült annak, hogy az IndyCarban versenyezhet, és a legtöbbet hozta ki a lehetőségeiből, ami mindenki arcára mosolyt csalt.”

Aki esetleg lemaradt volna a Long Beach-i forduló összefoglalójáról, az ide kattintva rögtön pótolhatja.

2024-04-24T12:29:57Z dg43tfdfdgfd