VOWLES ELMAGYARáZTA, ALBON MIéRT KAPTA MEG SARGEANT AUTóJáT

A hétvége eddigi legdrámaibb eseménysorozata a  csapatához köthető, hiszen azok után, hogy Albon balesetet szenvedett a szabadedzésen, kiderült, hogy a csapat nem lesz képes újjáépíteni a brit-thai pilóta autóját.

Később aztán újabb fordulat történt az ügyben, ugyanis a Williams bejelentette, hogy a továbbiakban Sargeant autójával fog versenyezni Albon, amivel kapcsolatban az amerikai elmondta, hogy ez a legnehezebb pillanata a pályafutása során.

Ezzel az is biztossá vált, hogy jelenlegi állás szerint maximum 19 pilóta vehet részt a kvalifikáción és a futamon egyaránt, Sargeant pedig a Williams garázsából követheti nyomon, hogy mire megy Albon az autójával.

Sokan értetlenül állnak a „kivételeztetett Albon” helyzete előtt, hiszen ezzel a Williams egyértelműen meghatározta, hogy melyik versenyzőjükre támaszkodnak. James Vowles a média képviselőinek elárulta, hogy színtiszta logika alapján hozták meg a döntésüket.

„Bár Logannak nem szabadna szenvednie egy olyan hiba miatt, amit nem ő követett el, minden futam számít, amikor a középmezőny szorosabb, mint valaha, ezért a hétvégén a legjobb pontszerzési lehetőségeink alapján döntöttünk.”

Mint ismert, a tavalyi szezonban egy pont kivételével Albon szerezte a Williams valamennyi egységét, míg Sargeant sokkal inkább az autótöréseivel vétette magát észre. Ezek alapján Vowles döntése megalapozottnak tűnik.

Eközben egyre inkább úgy tűnik, hogy a Ferrari és Charles Leclerc meglepetést okozhat ezen a hétvégén, ugyanis a maranellóiak teljesítménye eddig mind a kvalifikációs szimuláción, mind a versenyszimuláción biztatónak tűnik.

Nézd meg: Video F1 | Presentazione Mercedes: la W15

2024-03-22T13:10:47Z dg43tfdfdgfd