ROSBERG SZERINT A NETFLIXNEK "MáZLIJA" VOLT A DRIVE TO SURVIVE-VAL

A streamingszolgáltatón 2019-ben bemutatkozó sorozat a rajongóknak betekintést engedett a sport szereplőire, mind a pilóták, mind a csapatfőnökök, de még szakértők is megszólalnak benne. Nemrég jelent meg a hatodik évad, mely a 2023-as szezon történetét meséli el. A DtS-nek kifejezetten az Egyesült Államokban nagy szerepe volt a sportág népszerűbbé válásának, olyan figurák révén, mint Daniel Ricciardo vagy Günther Steiner.

Rosberg három évvel a sorozat bemutatója előtt szerezte meg első és egyetlen világbajnokságát, feszült küzdelemben csapattársával, Lewis Hamiltonnal, majd visszavonult. Nem kérdés, hogy a Netflix-sorozatnak nagy szerepe volt a bajnokság népszerűsítésében, de a Business of Sport podcastban a német arról beszélt, szerinte „nagy mázli” is kellett ehhez:

„A Netflixes dolog, meg vagyok győződve róla, hogy nem olyasmi, amit meg lehet tervezni és szerintem nem is történt ilyesmi. Szerintem a sportunk nagyon mázlis volt, jó munkát végeztek vele és megtalálták a lehető legnyitottabb karaktereket. Olyan volt, mint egy valóságshow, amiben megismerhettük a sisak mögött az embereket, a csapatfőnöket, ilyesmi.”

„Nézzük meg a teniszt. Ők is megpróbáltak egy sorozatot a Netflixen, de nem sikerült, unalmas volt. Nem nyíltak meg a szereplők, olyan volt, mint egy valóságshow, megjátszott és unalmas. A Forma-1-nek viszont mázlija volt. Vannak személyiségek, akiket remek nézni, még a kisebb csapatoktól. Ott van Günther Steiner, aki csupán a Netflix miatt legenda lett. Öröm ezt nézni.”

Az olasz sajtó szerint Adrian Newey már tárgyal a következő csapatával, erről itt írtunk.

2024-04-26T17:08:26Z dg43tfdfdgfd