OCON A JAPáNBA éRKEZő FEJLESZTéSEKTőL VáR "CSODáT"

Újabb pocsék hétvégét zárt az , ezúttal az Ausztrál Nagydíjon nem találták a ritmust a csapat pilótái a gyengére sikeredett 2024-es konstrukció volánja mögött, így pedig három forduló után továbbra is nulla ponttal állnak a bajnokságban.

Ez a teljesítmény annak tükrében különösen szomorú lehet a franciák számára, hogy tavaly Gasly Sainz és Alonso tempóját tartva erős pontszerző helyen haladt egészen a futam végéig. Idén azonban Ocon lehetett volna az erősebb pilóta, ám végül egy sérülés miatt elszálltak a francia esélyei.

„Frusztráló” – jellemezte Ocon egyetlen szóval a versenyét a francia Canal Plus műsorszolgáltatónak”. Azért, mert Magnussen előtt voltam, Albonnal küzdöttem, az utolsó pontokért harcoltunk.”

„De Japánban fejlesztések érkeznek az autóra” – árulta el a francia bizakodva a következő versenyhétvégére utalva. „Meg kell majd néznünk, hogy ez mennyit hoz nekünk a teljesítményben.”

Gasly még Oconnál is jobban szenvedett, ugyanis a nyers tempó tekintetében teljességgel esélytelen volt a pontszerzésre. A francia szerint összességében kell javulniuk, ugyanis minden elem az autón gyengére sikeredett.

„Javulnunk kell” – tette hozzá Gasly ugyanennek a műsorszolgáltatónak. „Még mindig messze vagyunk attól a teljesítménytől, amire szükségünk van a pontszerzéshez. Remélem, hogy az új alkatrészek közelebb visznek minket az elöl haladó autókhoz” - tette hozzá Gasly.

„Tudjuk, hogy mire kell koncentrálnunk, megpróbáljuk a lehető legjobbat kihozni abból, amink van, és ez eddig sikerült is. Az, hogy mi hiányzik, nagyon világos. Nincs konkrét elem - abszolút mindenben javulnunk kell.”

Eközben kisebb ellentét alakult ki a McLaren csapatánál, minek után Lando Norris nem ért egyet Andrea Stella véleményével, aki szerint nem a stratégia volt az oka, hogy a brit kikapott Leclerc-től.

Nézd meg: Video F1 | Presentazione Mercedes: la W15

2024-03-26T15:05:10Z dg43tfdfdgfd