NORRIS: "SEMMI SEM UTALT" A MCLAREN HIRTELEN Jó FORMáJáRA

A verseny közepén a biztonsági autó beküldésének időpontja által segített Norris könnyedén maga mögött tudta tartani a másik Red Bullt Sergio Perezzel, így második lett Max Verstappen mögött, karrierje 15. dobogós helyét szerezve.

A McLaren formája kellemes meglepetés volt a csapat számára, akik arra számítottak, hogy kármentésre kell berendezkedniük Kínában, tekintve, hogy a sanghaji pályán inkább lassú és elnyújtott kanyarok szerepelnek egy hosszú egyenessel, mind olyan elem, amiben az MCL38 nem valami erős.

Norris elmondta, a csapatot ugyanúgy meglepte kínai tempójuk, mint mindenki mást, semmi jel nem utalt ugyanis rá, hogy ennyivel jobbak lennének a vártnál: „Egyszerűen gyorsabbak voltunk, mint vártuk. Nem szenvedtünk annyira azokon a helyeken, ahol megvannak a korlátaink, mint vártuk.”

„Ezek a hosszú kanyarok, mint az első, mindig is a gyengéink voltak. Most pedig egy része ennek a kanyarnak jobb volt, mint vártuk. Még tanuljuk az autót és az aszfalt is elég fura volt, lehet, hogy ez is kicsit a kezünkre játszott.”

2024-04-22T15:53:26Z dg43tfdfdgfd