MűKöDIK A „VASSEUR-RECEPT”, FEJLESZTéSEKET HOZHAT A FERRARI JAPáNBA! – OLASZ SAJTó

Max Verstappen kiesése után kettős győzelmet ünnepelt a Ferrari az Ausztrál Nagydíjon: Carlos Sainz Jr. megszerezte pályafutása harmadik F1-es győzelmét, Charles Leclerc pedig a második lett.

A Motorsport.com olasz kiadása arról ír, hogy a győzelem – Verstappen kiesésén kívül – a csapatfőnök Fred Vasseur érdeme, aki Melbourne-ben az első két futamon alkalmazott, a hibák elkerülésére való törekvés helyett agresszív megközelítést választott:

Még több F1 hír:Az egyik legnagyobb ausztrál lap reagált Daniel Ricciardo állítólagos ultimátumára

„Eltökéltek vagyunk azt illetően, hogy agresszív megközelítést válasszunk, és megpróbálunk nyomást helyezni a riválisainkra, akik az első két versenyen jobbak voltak” – mondta a hétvége elején Vasseur.

Az olasz lap szerint Szuzukában nagyon erős lesz a Red Bull, hiszen a japán pálya az RB20 erősségeit emeli ki, viszont a Ferrari itt sem akar alárendelt lenni, és fejlesztésekkel készül a Scuderia.

Az SF-24 extrémebb oldaldobozzal és keskenyebb hűtőnyílásokkal fog jelentkezni, amelyet eredetileg Imolában terveztek bevetni, de előrehozzák az újdonságok bevetését, emellett pletykák szerint az autó közepénél is látni fogunk valami újdonságot.

A Motorsport.com olasz kiadása szerint a McLaren is meglepetést okozhat Japánban, mivel a wokingi istálló kocsijának is feküdni fog a szuzukai pálya, és a McLaren közelebb lehet a vörösökhöz, mint az előző hétvégéken.

A portál hozzáteszi, hogy az a legvalószínűbb, hogy Japánban jönnek ezek a kisebb fejlesztések, majd Imolában egy nagyobb csomag, ugyanis mivel Kínában és Miamiban is sprinthétvégét rendeznek, az egy óra szabadedzés kevés az újdonságok bevezetésére – de nem kizárt, hogy a Scuderia mégis vár Imoláig a fejlesztésekkel.

A cikk azzal zárul, hogy az ausztráliai kettős győzelem is segített a csapatnak rájönni arra, hogy működik a „Vasseur-recept”.

Eközben itt szavazhattok arról, hogy jogos volt-e Alonso büntetése, míg Alonso már 2003-ban eljátszotta azt, amit Russell ellen Ausztráliában.

2024-03-26T11:49:55Z dg43tfdfdgfd