MéG NEM AZ IGAZI, DE NORRISNAK íGY IS "MOSOLYT CSAL AZ ARCáRA" A MCLAREN úJ AUTóJA

A wokingi gárda lendületesen zárta a 2023-as szezont, de idén eddig a Ferrari az, akik vezetik a Red Bullt üldöző bolyt. Norris azonban, aki a McLaren idei első dobogóját szerezte harmadik helyével az Ausztrál Nagydíjon, az év eddigi részét értékelve elmondta, biztató számára, hogy még mennyi minden van az autóban:

„Összességében nagyon boldog vagyok. Lehetnék boldogabb? Igen, Mind lehetnénk, mert mind többet akarunk, mindig az a cél, hogy egyre magasabb szinten versenyezzünk. De úgy érzem, ezzel a szezonkezdettel jó helyzetbe kerültünk, tudván, hogy még mindig annyi területen tudunk fejlődni, ez csal mosolyt az arcomra, mert ilyen jó helyzetben vagyunk eleve és tudom, hogy sokkal jobb lesz.”

„Ha belegondolunk, 12 hónapja nagyon, nagyon más volt a helyzet. Tavaly ilyenkorhoz messze jobban fejlesztettünk, mint a versenytársaink. Egyre nehezebb és nehezebb ez a csúcshoz közeledve, de még mindig rengeteget tudunk hozni, szóval elégedett vagyok a csapat haladásával és a munkamorállal, azzal, mennyit belead mindenki a folytatásba.”

Norris hozzátette, nem lepte meg a Red Bull jó formája, tekintve, hogy a Milton Keynes-iek korán át tudtak állni az RB20 fejlesztésére: „Pontosan azt vártuk, hogy ennyire leszünk a Red Bulltól, ha megnézzük, mikor álltak le tavaly a fejlesztésekkel, rengeteg időt és munkát ölhettek abba, hogy idén jó autójuk legyen, szóval szerintem jó jel, hogy még így is ilyen közel vagyunk hozzájuk.”

„Persze, mondhatjuk, hogy a legimpresszívebb a Ferrari volt, ők voltak azok, akik nagyon nagyot léptek előre szerintem, valószínűleg mellettünk az egyik legtöbbet, ha a tavaly ilyenkorihoz hasonlítjuk őket. Az viszont, hogy mögöttük sem vagyunk sokkal lemaradva, szintén teljesen jó jel.”

„Persze, mindig szeretnénk kicsit többért harcban lenni és reméltük, hogy azonnal az első helyért fogunk harcolni, de így is haladtunk és talán ezúttal sem sikerült kibogozni pár olyan dolgot, amikkel az elmúlt pár évben küszködtünk, de most már minden eddiginél jobb helyzetből tudunk ezekkel foglalkozni.”

Norris arra is rámutatott, hogy az előző szezon végén sem mindig a McLaren volt a legközelebb a Red Bullhoz, ezért téves lenne feltételezni, hogy a Ferrari átugrotta volna őket a télen: „Még mindig sok verseny van vissza és tavaly év végén sem mi voltunk a második leggyorsabb csapat, közel sem. Abu-Dzabiban még a harmadik vagy negyedik leggyorsabb csapat sem voltunk.”

„Szóval nem mondanám, hogy a második leggyorsabbak voltunk és a Ferrari most átugrott minket, vagy valami. Szeretném azt hinni, hogy összességében jobb csomagunk van, de nem hiszem, hogy voltunk olyan pályákon még, ahol láttuk a gyengeségeinket, mint Zandvoort, azt egyáltalán nem várom.”

Daniel Ricciardónak mindeközben Oscar Piastrihoz volt pár kedves szava.

2024-03-29T14:27:02Z dg43tfdfdgfd