MáR A MOTOGP SPANYOL NAGYDíJáNAK MáSODIK SZABADEDZéSéN úJ KöRREKORD SZüLETETT

A világbajnoki címvédő nyerte az előző két évben a Spanyol Nagydíjat és két gyenge futam után érkezett az idei eseményre. Az esésekkel tartkított edzés végén az olasz egy 1:36.025-ös kört futott, ezzel végzett az első helyen, pont egy tizedmásodperccel az Apriliát hajtó Vinales előtt.

A végén úgy tűnt, Marc Marquez még elveheti tőle az első helyet, de végül csak 1:36.168-nál állította meg a stoppert, ezzel megelőzve Marco Bezzecchit és az edzés elején még az élen álló Pramac-versenyzőt, Jorge Martint, aki az első tíz percben a KTM-es Brad Binderrel párbajozott, utóbbi végül 1:36.794-gyel elhúzott.

Ezután számos bukás következett, egymás után Bezzecchi, Raul Fernandez és Vinales is kicsúsztak, majd fél óra után a hetesben Fabio Quartararót dobta le a Yamaha, később pedig Alex Marquez, Dani Pedrosa és Miguel Oliveira is nagyot rontott.

Kicsivel több mint húsz perc volt hátra, amikor Vinales feltette a lágyakat és 1:36.482-vel átvette a vezetést. Nyolc perccel később Martin 1:36.435-re javította a legjobb időt, de Vinales az Apriliával visszállt az élre, 1:36.125-re javított, ami már eleve az eddigi körrekord alatti idő, de Bagnaia az utolsó körén még erre is rátett egy tizedet.

Marc Marquez lett a harmadik a Gresinivel, mögötte pedig Bezzecchi, Martin és a Tech3 újonca, Pedro Acosta érkezett, aki egyedüli KTM-esként jutott azonnal a Q2-be. Bindernek volt egy nagy esése az edzés zárása felé, ezért hiába táncolt az első tíz környékén, az utolsó körök végére a 11. helyre csúszott.

A másik gyári Apriliával Aleix Espargaro lett a hetedik, de a Q2-be jutott még a gyári Ducatit hajtó Enea Bastianini, Fabio Di Giannantonio a VR46-ból és Alex Marquez is. A szombat délelőtti Q1-ben lesz még a KTM többi versenyzője – Pedrosa, a szintén eleső Jack Miller és a Tech3-mal Augusto Fernandez, valamint Jorge Martin, a két Yamaha és mind a négy Honda.

2024-04-26T15:08:06Z dg43tfdfdgfd