MOTOGP: BASTIANINI A POLE-BAN, BAGNAIA MARTIN MöGöTT!

Portugáliában rendezték a MotoGP szezonjának második fordulóját, ahol szombaton 11:50-kor vette kezdetét az időmérő, ahol a Q1-ben kezdett többek között, Acosta, Alex Marquez, Aleix Espargaro és Di Giannantonio is.

Az első szakasz elején Alex Marquez állt az élre Acosta előtt, Espargaro a harmadik, Oliveira a negyedik helyen állt, majd a spanyol újonc 12 ezreddel átvette a vezetést, a Hondáknak pedig ezúttal sem ment jól, a mezőny végén álltak.

Még több F1 hír:Verstappen elmondta, minek köszönheti a pole-t

Acosta két és fél tizedet tudott javítani addigi legjobbján, 1:38.0-t ment, majd Alex Marquez is 1:38.0-t futott. Végül Marquez és Acosta jutott tovább, mögöttük Espargaro, Di Giannantonio, Oliveira, Raul Fernandez, Morbidelli, Augusto Fernandez, Zarco, Mir, Nakagami, Marini volt a sorrend.

A Q2 elején a 16-os kanyarnál csúszott ki Marc Marquez, aki nagyon dühös volt a bukása után, és már robogott is vissza a bokszba, hogy motorra üljön. Nem sokkal később Binder is bukott, az élre pedig Bagnaia állt 1:37.9-cel, őt Miller, Vinales, Bezzecchi és Quartararo követte, míg Martin körét törölték, hiába lett volna elég a második helyre.

Az utolsó percekhez érve Bastianini futott 1:37.7-et és állt az élre, Martin 1, Bagnaia 2 tizedre volt tőle, amikor már csak másfél perc volt hátra az időmérőből, de mindenki készült még gyorskörrel.

Bastianini idejénél senki nem tudott gyorsabbat futni, Vinales viszont bejött a második helyre, Martin elé. Bagnaia a negyedik, Miller az ötödik lett, majd Bezzecchi, Acosta, Marc Marquez, Quartararo, Binder, Rins és Alex Marquez következett.

A MotoGP sprintjét magyar idő szerint szombaton 16 órától rendezik, a Portugál Nagydíj pedig vasárnap 15 órától rajtol, mindkét futamot élőben közvetíti az Arena4.

Eközben az időmérő összefoglalóját itt tudjátok elolvasni, míg Hamilton a Q2-es kiesés után azt mondta, jobb munkát kell végeznie.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-23T11:58:04Z dg43tfdfdgfd