KIDERüLT, MIKOR DEBüTáLHAT A FERRARI AUTóJáNAK „2.0-áS VERZIóJA” – SAJTóHíR

Úgy tűnik, a vörösök a hazai versenyükön rukkolnak majd elő az első komoly dobásukkal az idei szezonban, számolt be a Formu1a.uno, akik azt is tudni vélik, hogy bizonyos új elemek a Red Bull tervezési filozófiájából merítenek.

Az olasz lap szerint az új SF-24-esen „fordított” lesz az oldalsó légbeömlőnyílás, hasonlóan ahhoz, ahogy azt jelenleg a Red Bull esetében láthatjuk, tehát nem az eddig használt tálcás megoldást fogják alkalmazni, hanem a sokak által cápaszájnak vagy cápafejnek keresztelt kialakítást, ahol a légbeömlő felső része jóval az alsó elé nyúlik.

A beszámoló szerint a Ferrari ráadásul „a vártnál nagyobb javulást ért el” a fejlesztésekkel. Az imolai csomag pedig az első jelentős csomag lehet majd idén, amelyet további kettő követhet még a szezon későbbi szakaszában.

A csapatnál értelemszerűen nagyon bíznak az újításokban, hiszen azt remélik, hogy ezzel még közelebb kerülhetnek a Red Bullhoz, miután idén egyelőre a Ferrari számít a legnagyobb kihívójuknak és az egyértelmű második erőnek.

A Formu1a.uno szerint a csapat néhány korábbi hírrel ellentétben nem fogja már Miamiban bevetni a fejlesztések egy részét, hanem úgy döntöttek, hogy inkább mindent egyszerre tesznek majd fel az autóra az azt követő imolai hétvégén. A cél emellett a beállítási lehetőségek kiszélesítése, és az autó leszorítóerejének növelése lesz.

A szakemberek állítólag egytizedes javulást várnak a megnövekedett leszorítóerő révén, és további másfelet a jobb hatékonyság hozományaként. Ezek azonban persze csak a szimulációs adatok, de a csapatnál hiszik, hogy ezt a pályán nyújtott teljesítménybe is át tudják majd ültetni, még nagyobb nyomást helyezve a Red Bullra és Max Verstappenre.

Az istálló spanyol versenyzője, Carlos Sainz eközben arról beszélt, miért tűnik úgy, hogy idén sokkal jobban taktikázik a Ferrari.

2024-04-12T18:39:36Z dg43tfdfdgfd