EZéRT NEM TUDTA LEGúJABB FEJLESZTéSéT HASZNáLNI AZ ASTON MARTIN MIAMIBAN

A silverstone-i gárda egy új, alacsonyabb légellenállású hátsó szárnyat vitt Miamiba, hogy a nagyobb végsebességgel jobban felvehesse a versenyt riválisaival. Azután azonban, hogy a szabadedzésen használták, visszatértek a megszokott beállításhoz, ezzel egyértelműen megnehezítve Fernando Alonso és Lance Stroll dolgát.

Arra a kérdésre, miért mondtak le a kifejezetten erre a pályára tervezett elemről, Mike Krack csapatfőnök elmondta, az ok a kisebb leszorítóerő miatt jobban csúszkáló gumik voltak és mivel ezen a hétvégén a gumik túlmelegedésének megakadályozása kritikus fontosságú volt, inkább mindkét pilóta vállalta a kisebb végsebességet, hogy jobban vigyázhassanak az abroncsokra.

„Ezt a döntést a gumik viselkedése alapján hozzuk meg. Ha sokat csúsznak, akkor több leszorítóerőre és kisebb végsebességre van szükség. Erről folyamatosan beszélünk az irodában, hogy több kell-e, vagy kevesebb. A pilótáknak is megvan a véleménye, mert valahogy előzniük kéne. De így döntöttünk. Talán, ha újra kéne, máshogy döntenénk, de szerintem nem a hátsó szárny volt a döntő tényező.”

Aston Martin AMR24 rear wing comparison

Fotót készítette: Uncredited

Az Aston Martin fejlesztéseinek Miamiban a hátsó szárny állt a középpontjában, a csapat ugyanis egy hagyományosabb szárnyvéglap és csúcsrész mellett döntött. Ez azt jelenti, hogy ezek a részek egy felületet alkottak.

A dizájn elsősorban arra hasonlít, amit a 2022-es szabályok elsősorban szerettek volna elérni, mielőtt a csapatok a félig leválasztott darabokra váltottak. Ezek az alternatív megoldások lettek a megszokottak, hogy a szárnyvéglap és a szárnylap találkozásának hasztalanságán javítsanak.

2024-05-08T14:33:44Z dg43tfdfdgfd