DUCATI: „NAGYON SAJNáLATOS”, AMI BAGNAIA éS MARQUEZ KöZöTT TöRTéNT

Marquez és Bagnaia az ötödik helyért harcolt a múlt hétvégi versenyen, amikor két körrel a vége előtt összeütköztek. A spanyol motoros belülről próbált meg elmenni a regnáló bajnok mellett, de kicsikét túlcsúszott a kanyarcsúcsponton, ami lehetővé tette Bagnaia számára, hogy alávágjon és megpróbálja visszavenni a pozíciót.

A kettejük versenyíve végül azonban keresztezte egymást, így baleset és bukás lett a vége az esetnek. Az incidenst követően először mindkét versenyző főként a másikat okolta a történtekért, de a FIM versenybírái végül versenybalesetnek minősítették az esetet, így senki sem kapott büntetést.

Dall’Igna most viszont a Ducati hivatalos weboldalán szólalt meg először a témában: „Nagyon sajnálatos volt a Pecco és Marc közötti incidens, aminek következtében mindketten elestek attól, hogy értékes pontokat szerezzenek a bajnokságban egy olyan összetett futamon, ahol egyikőjük sem harcolhatott a győzelemért.”

„Őszintén szólva viszont minden további megjegyzés teljesen felesleges lenne ezzel kapcsolatban.” Bagnaia tempója egyébként már a baleset előtt sem volt olyan erős, mint a többi 2024-es Ducatit használó társáé, köztük a futamot megnyerő Jorge Martinnal és a végül másodikként záró Enea Bastianinivel.

Dall’Igna Bastianini kapcsán még elmondta, hogy ez a dobogós helyezés és a futamra megszerzett pole pozíció szinte már „győzelemmel ér fel”.

2024-03-27T15:37:28Z dg43tfdfdgfd