DOBOGóS HELYEKKEL KEZDETT TIM GáBOR AZ ESET GT SPRINT BAJNOKSáGBAN

Az Eset GT Sprint hét fordulós bajnoksága startolt el április utolsó hétvégéjén, melyen rajthoz állt Tim Gábor. Versenyautója, a Lotus Exige átalakításokon esett a GFS Racing Team műhelyében. A súlya csökkent, erősebb lett a futóműve, és nagyobb fékhűtést kapott. Ezekre szükség is volt, mert az autót eredetileg semi-slick gumikhoz tervezték, de a GT Sprint bajnokságban slick gumikat használnak. Emiatt az autó tapadása nőtt, nagyobb kanyartempó miatt pedig az egyenesekben is gyorsabb lett a Lotus.

A pilóta és a csapat két helyszínen is tesztelt a szezon előtt, de mindkét tesztet elmosta az eső, számottevő adatokhoz nem jutottak. Így a szezon első versenyhétvégéje egyben egy teszt is volt a csapat számára. A bajnokság Magyarországon kezdődött, a Balaton Park Circuit-en húzott sisakot Tim Gábor.

A második időmérő edzésen Tim tovább fejlődött és megfutotta legjobb körét, 1:40.333-mal iratkozott fel az időmérő táblára, ami a 10. rajthelyet jelentette. A második futamon ugyan sokáig közel volt a GTX kategória riválisához, végül nem tudta tartani vele a tempót. A 10. helyen intették le és újra kategóriája második helyén állhatott a dobogóra.

„Most úgy tűnik, hogy több, mint 7 másodperccel vagyunk jobbak, mint tavaly. Ez nagyon durva. Aki az autósportban jártas, az tudja, hogy még a tizedekért is komolyan meg kell küzdeni. És a motorhoz még nem is nyúltunk és a csapatnak vannak még ötletei. Ezt a fejlődési ütemet nem lehet fenntartani, de ha az év végig még találunk 1-1,5 mp-et, akkor már a kategória győzelemért küzdhetünk. Úgy érzem ez már az szezon felére megvalósulhat. Azt is jó volt látni, hogy az autómnál kétszer, háromszor drágább csúcsgépekkel is tudom tartani a lépést. Persze, itt a pilóták kvalitásai is szerepet kapnak, de örülök, hogy elindulhattam a GT versenyzés világa felé. Tanulnom és gyorsulnom kell tovább és meglesz az eredménye.” - mondta Tim a második futam után.

Az idei tervek egyértelműek, valahogy végigfutni a hét fordulós bajnokságot és év végén közel lenni a kategória bajnoki címhez.

„Hatalmas köszönettel tartozom a támogatóimnak és Burkus Egonnak, a GFS Racing Team vezetőjének. Ezeknek a cégeknek és Egon autósport szeretetének köszönhetem, hogy versenyezhetek ezzel a csodás autóval. Remélem, újabb támogatókat találunk, sőt, akár a gyártó is mögénk áll. Elindultunk az úton, de nem látjuk a végét, azt sem tudjuk, hogy indulunk a következő versenyeken. Napról napra, körről körre haladunk. Bízom benne, hogy most végre egy teljes szezont tudunk futni, és az év végén akár egy bajnoki trófeával ünnepelhetünk.” - zárta a gondolatait Tim.

Kép: Speedlight Photo Agency

2024-05-03T09:19:51Z dg43tfdfdgfd