BESZáLL AZ INDYCARBA CHARLES LECLERC éS OSCAR PIASTRI KORáBBI CSAPATA! – HIVATALOS

A juniorkategóriák történetének egyik legsikeresebb csapata a Prema, amely alakulat már 80 bajnoki címmel rendelkezik, 2025-től pedig újabb fába vágja a fejszéjét: beszáll az IndyCarba.

A Prema két teljes szezonos autóval fog indulni, és a Chevrolet erőforrásait fogják használni. Emellett a jövő évben fognak először elindulni az Indy 500-on is. A csapat központja a közlemény szerint Indianában található, és „a legmodernebb létesítményben fog működni”.

További híreink:Az Alpine elveszítheti mindkét pilótáját

A csapatfőnök Rene Rosin szerint egy valóra vált álom, hogy az IndyCarban és az Indy 500-ban is indulni fognak, és szerinte technikai szempontból elképesztő tanulási lehetőségeket fog jelenteni a széria.

A Premát 1983-ban alapította Angelo Rosin, az istállónál pedig azóta számos fiatal tehetség fordult meg, többek között az F1-es világbajnok és Indy500-győztes Jacques Villeneuve, az IndyCar-pilóták közül Briscoe, Rosenqvist, Armstrong és Ilott, míg az F1-ben jelenleg 9 olyan versenyző van, aki valamikor viselte a Prema overallját – köztük Leclerc, Piastri, Ocon és Gasly is.

Azt egyelőre nem tudni, hogy kik fognak a csapatnál versenyezni a 2025-ös IndyCar-szezonban, ahogy azt sem, hogy kik fognak partnerként vagy szponzorként csatlakozni hozzájuk.

Eközben a német sajtó szerint 3 név szerepel Wolff listáján, míg Norris azt állítja, egyáltalán nem fél Verstappentől.

2024-04-09T12:34:54Z dg43tfdfdgfd