BAGNAIA SZERINT A DUCATI úJ SZERZEMéNYE "AZ úJ KORSZAK EGYIK LEGGYORSABBJA"

A Portugál Nagydíj előtti héten a Ducati bejelentette, hogy kétéves szerződést kötöttek a Moto2 sztárjával, Fermin Aldeguerrel. Aldeguer, aki a tavalyi szezon végén harmadik lett és öt futamot nyert, már 2024-ben is a MotoGP küszöbén volt, a Honda és a VR46 is szívesen látta volna, de végül úgy döntött, még egy évet a középső osztályban tölt.

A 18 éves versenyző a paddock egyik legnagyobb tehetsége és Bagnaia szerint remek dolgokat érhet el, ha értelmesen fog neki első szezonjának: „Szerintem Fermin az új korszak egyik leggyorsabb motoroka. Már tavaly, a szezon végén is bámulatos dolgokat művelt.”

„Volt egy verseny tavaly, ahol teljesen lehidaltam tőle, Phillip Islanden, az időmérőn, ahol olyan kört futott, amivel két-három éve a MotoGP-ből sem lógott volna ki, a második, harmadik sorba lett volna jó. Hihetetlen volt. Ha ő és a körei nyugodtak tudnak maradni és lépésről lépésre csinálnak mindent, nyomás nélkül, remek munkát fog majd végezni. Nagy potenciál van benne.”

Bár hivatalosan még nincs megerősítve, Aldeguer minden bizonnyal a Pramacnál fog szerepelni, a 2023-ban bajnoki második Jorge Martin helyén, akinek csapatfőnöke, Gino Borsoi nemrég azt mondta a Motorsport.comnak, hogy a spanyol ideje a Pramacnál „kicsit lejárt.” Martin csütörtökön nem volt hajlandó kommentálni jövőbeni helyzetét a Pramacnál:

„A magam részéről gratulálok Ferminnek, nagyon jó barátom és nagyon örülök neki. Szerintem hasonló helyzetben van, mint én, én is egy gyári motorral érkeztem a MotoGP-be a Pramac színeiben.”

„Szóval elég sok közös van bennünk. Szerintem megérdemelte és ezt láttuk az előző szezon végén. Nem hiszem, hogy most kellene az én jövőmről beszélni, már megmutattam, mit tudok, de még sok időm van arra idén, hogy bizonyítsak. Gondolom, a menedzserem majd dolgozik az ügyön.”

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-21T20:24:12Z dg43tfdfdgfd