A HONDA CUNODáVAL KéPZELI EL A FORMA-1-ES JöVőT

A Honda Forma-1-es jövője az oldalán folytatódik 2026-tól, ráadásul a japán gyártó vezetői kijelentették, hogy azonnal a világbajnoki címet fogják megcélozni a gyártó oldalán, mégpedig úgy, hogy Fernando Alonso is a volán mögött lesz megtalálható.

Azzal, hogy az Aston Martin bejelentette a kétszeres spanyol bajnok maradását, már csak egy kiadó hely van a csapatnál, ami minden bizonnyal az idén továbbra is elképesztő mélységeket megjáró Lance Strollra vár. Koji Watanabe egyelőre nem veszi le a kezét Cunodáról sem, akit mindenképpen élcsapatnál szeretne látni.

„Szerintem nagyon szép történet lenne, hogy Cunoda először aktív szerepet vállalna az RB-nél, majd előléptetnék a Red Bullhoz” – vélekedett Watanabe a Motorsport.com-nak. „Még ha ez csak a mi távozásunk után történik is meg, szeretnénk szemmel tartani, hogy felemelkedjen a topcsapatokhoz.”

„Cunoda a Honda Racing iskolájából került ki, ezért a HRC szempontjából az az álmunk, hogy a HRC tanítványaiból top versenyzők legyenek. Szóval nagyon fontos, hogy Júki a Forma-1-ben top versenyzővé váljon.”

Watanabe arról is kifejtette a véleményét, hogy Cunoda akár másik motorgyártó égisze alatt is tovább folytathatja a pályafutását, ami habár nem lenne ideális a japánoknak, ez sem szegné a kedvüket, hogy a fiatal tehetség mögött maradjanak.

„Ez nem feltétlenül nehéz ügy” – jelentette ki a szakember az elképzelésre reagálva. „Erről majd döntenünk kell, és meg kell néznünk, hogy akkor mi lesz a helyzet. De támogatni tudjuk Júkit, hogy csúcspilótává váljon, igen.”

„Ugyanakkor még mindig nem tudjuk, milyen lesz az Aston Martin felállása” – tért rá Stroll esetleges maradására Watanabe. „Alonsót már leigazolták, de arról még nem hallottam, hogy Strollt is leigazolták volna.”

„Nem hiszem, hogy ennek nulla az esélye” – folytatta a szakember, aki ebben az esetben esetleg egy partnercsapatnál is el tudná képzelni Cunodát. „Lehetnek más lehetőségek is a jövőben, de jelenleg nincsenek más terveink. Jelenleg még nem vagyunk abban a szakaszban, hogy bővítsük az ügyfélcsapatunkat.”

Ecclestone nem tartja elképzelhetőnek, hogy Max Verstappen kövesse Adrian Newey példáját, mivel a Red Bullnál a holland jelenleg mindent megkap, amit csak akar.

2024-05-02T10:16:05Z dg43tfdfdgfd