ÚJABB KULCSEMBER MONDOTT FEL AZ FIA-NáL

Robynt 2022 novemberében nevezte ki Mohamed bin Szulajm, az FIA elnöke, aki át akarta alakítani a szervezet struktúráját. Kiválasztásában több mint 15 éves autóipari tapasztalata segítette, korábban 2017-től a Volvo svájci részlegének vezérigazgatója volt, de a Nissannál és a DaimlerChryslernél is volt menedzser.

Érkezése óta ő vezeti az FIA átszervezési munkálatait és modernizálta a szövetség ügymeneteit, emellett a pénzügyi stabilitás megteremtésében is közrejátszott. Értesüléseink szerint azonban visszavágyott az autóiparban, ezért megegyezett az FIA-val arról, hogy a hónap végén elhagyja őket. Így kommentálta a döntését:

„Hatalmas megtiszteltetés volt az FIA vezérigazgatójának lenni és hálás vagyok, hogy én vezethettem az átszervezési folyamatot. Itt az ideje hátrébb lépni azzal a tudattal, hogy a szervezet már jobban felkészült az előtte álló kihívásokra.”

„Nagy büszkeséggel tölt el, amilyen szerepet az FIA átalakításában, mind a sport, mind a mobilitás terén vállalhattam és örülök, hogy egy tehetséges és elkötelezett egyénekből álló csodálatos csapatot hagyhatok magam mögött.

Bin Szulajm hozzátette: „Natalie kinevezése azért volt figyelemre méltó, mert ő volt az FIA történetének első vezérigazgatója. Rengeteget tett a műveleti és vezetői struktúránk széles körű átalakításáért, valamint a pénzügyi fenntarthatóságunkért. Az FIA nevében minden jót kívánok neki a jövőben.”

Bár Robyn távozása közös megegyezéssel született, az egy számos nagy nevű figura felmondásából álló sorozatba illeszthető be. Tavaly Steve Nielsen sportigazgató és az együlésesekért felelő műszaki igazgató, Tim Goss távoztak, nem sokkal azután, hogy Deborah Mayer elhagyta pozícióját a szövetségnek a nők motorsportban való helyzetét vizsgáló tanácsának élén.

Azóta az FIA már bejelentette, hogy a sokáig az Alfa Romeo műszaki igazgatójaként ismert Jan Monchaux váltja Gosst és az együlésesek műszaki igazgatói pozíciójából előrelépő Nikolas Tombazisnak fog jelenteni. Nielsen helyét Tim Malyon veszi át, aki korábban az FIA biztonsági igazgatója volt.

Fred Vasseur közben visszaszólt Toto Wolffnak.

2024-05-08T19:19:04Z dg43tfdfdgfd