ÚJ FEJTáMLáKTóL AZ úJ PADLóLEMEZEKIG: MILYEN úJDONSáGOKAT LáTTUNK A KíNAI NAGYDíJON?

Ezért hozott számos csapat új alkatrészeket Sanghajba, az Alpine és a Haas ráadásul elég komolyakat, míg a Mercedes, a Williams és az RB csak apróbbakat. Mivel csak egy szabadedzés állt rendelkezésükre, ezért minden újdonságnak azonnal működnie kellett, még akkor is, ha az új parc fermé-szabályok miatt a sprint és az időmérő között lehetett módosítani a dolgokon.

A Mercedes, a Williams és az RB hármasa ugyanazon a területen mutatott be újdonságokat, a glória körüli területen, vagy az RB esetében az autó háttámlájának alakján. Ezeknek nincs jelentős teljesítménybeli haszna, de segítenek kibogozni hatástalanságokat, amiket korábban észlelhettek.

RB VCARB01 cockpit surround comparison

Fotót készítette: Giorgio Piola

A VCARB01 újítása a legérdekesebb a három közül, ők ugyanis megemelték és más alakot adtak a pilóták sisakja mögötti támlának. Sokkal magasabb lett és jobban egybeolvad a sisak hátsó felével, nem pár centivel alatta van, ahogy a fenti képen a kis betéten látható.

Ennek következményeként a karosszéria a fejtámla mögött és az airbox, valamint a bukócső alatt szintén átalakult, hogy simább felületet képezzenek. Emellett ott, ahol korábban két pöcök kötötte össze a két elemet, most már kettő van belőlük, de már rövidebbek.

És ha már a motorvédő lemeznél tartunk, itt két újdonságra hívnánk fel a figyelmet, mindkettő a motortól és annak kellékeitől elvezetett meleg levegő útját hivatott az aerodinamikai hatékonyság növelésére használni.

Az első a lemez oldalán található redőnyszerű bevágások magasságának megváltoztatása, ezek nagyobbak lettek, így nem kell belőlük annyit használni, mint ezt címlapképünkön láthatjátok. Mindeközben az autó hátsó részén a fő kivezető nyílás mérete csökkent, így kevésbé zavar bele abba, ahogy a motorvédő lemez oldalsó része felett átvetődik a levegő, egyenesen a kólásüveg-régióba alább.

Haas VF-24 rear cooling outlet comparison

Fotót készítette: Uncredited

Eközben az Alpine csupán egyik pilótáját tudta ellátni az eredetileg tervezett előtt megérkező fejlesztéseivel, amiből nem volt elég pótlékuk. Így Esteban Ocon próbálhatta ki, hogy teljesít az autó az új padlólemezzel, azok új szegélyével, az új szárnnyal és a diffúzor módosított oldalfalával, melyek egymásra épülnek, minden új elem egy nagyobb láncolat tagja, amivel a csapat nem csak nagyobb terhelést, de jobb egyensúlyt is szeretne elérni. Ocon véleményét a Kínai Nagydíj után itt olvashatjátok.

Alpine A524 floor fence comparison

Fotót készítette: Giorgio Piola

Az első láncszem a padlólemez szegélye, melyek közül a belsőre irányult a legtöbb figyelem, ez a második szegély és az autó váza közül átkerült a váz alá, így már más kölcsönhatása van a padlólemez első szélével és az alvázzal.

Ez módosítja a légáramlatok kapcsolatát a padlólemez első szélével, ugyanakkor hátrébb is módosítja azok viselkedését, ugyanis bár itt nem láthatjuk, gyanítható, hogy ez az elem teljes szélességében átalakult.

2024-04-25T12:33:46Z dg43tfdfdgfd