ÖRöKRE MEGSZABADUL A DíZELMOTOROKTóL A VOLVO

Ez az XC90 az utolsó Volvo, amelyet dízelmotorral gyártottak.

A Volvo beváltja tavalyi ígéretét, amikor bejelentette, hogy 2024 elején befejezi a dízelmotorral hajtott járművek gyártását.

Ez a vállalat torslandai gyárában összeszerelt XC90 az utolsó dízelüzemű motor, amelyet a svéd autógyártó gyárt, lezárva ezzel egy 45 évvel ezelőtt kezdődött korszakot. A kék SUV múzeumba kerül az utókor számára.

A Geely tulajdonában lévő márka csak 1991-ben kezdte el számon tartani a dízelautók gyártását, azóta pedig több mint kilencmillió járművet gyártott. Mivel a nyilvántartásokból nem derül ki, hogy 1979 és 1991 között hány járművet készítettek, a teljes szám sokkal magasabb is lehet, tekintve, hogy 12 év hiányzik. A dízelek utolsó példánya a göteborgi World of Volvo múzeumba kerül.

A dízelek története a 244 GL D6-tal kezdődött, ám abban még nem Volvo motor volt, ehelyett egy szívó hathengeres egység hajtotta, amelyet a Volkswagentől és az Auditól kölcsönöztek. A Volvo csak 2001-ben mutatott be saját dízelmotort, egy öthengeres egységet, amelyet a skövdei gyárban szereltek össze.

A dízel kiiktatása után a következő lépés a belső égésű motorral hajtott járművek gyártásának teljes megszüntetése lesz, bár más luxusmárkák, például a Mercedes és a Bentley visszavonták túlságosan ambiciózus EV-céljaikat, a Volvo kitart azon terve mellett, hogy az évtized végére teljesen elektromos meghajtásúvá válik.

Európa a dízelautók utolsó bástyája, ám a Volkswagen-csoport károsanyag-kibocsátási botránya nyomán a kereslet egyre csökken. Ráadásul a szigorúbb károsanyag-kibocsátási előírások arra kényszerítik az autógyártókat, hogy fokozatosan lemondjanak a dízelmotorokról. Az EU szigorúbb jogszabályainak való megfeleléshez szükséges beruházások drágák lennének, és mivel a kereslet csökken, nincs értelme pénzt költeni ezekre a haldokló motorokra.

Az Európai Autógyártók Szövetsége (ACEA) szerint a dízelek piaci részesedése Európában a 2022-es 16,4 százalékról 2023-ra 13,6 százalékra csökkent. A teljesen elektromos járművek 14,6 százalékos részesedéssel tavaly népszerűbbek voltak, míg a plug-in hibridek 7,7 százalékot tettek ki. A benzines autók 35,3 százalékkal uralkodtak. A hagyományos hibridek 25,8 százalékos részesedést szereztek, míg az egyéb meghajtási módok a fennmaradó 3 százalékot tették ki.

Ne hagyd ki

Source: Volvo, ACEA

2024-03-29T07:28:52Z dg43tfdfdgfd