SZOKATLAN, DE MéGSEM PéLDA NéLKüLI EGYEDI SZíNű FESTéSSEL KéSZüL A FERRARI MIAMIRA

A Scuderia Floridában mutatja majd be a különleges kinézetét, amely a márka öröksége előtt tiszteleg modern formában, és az F1-es autójukra kétféle kék is felkerül majd: az Azzurro La Plata és az Azzurro Dino.

A változtatás apropója pedig az, hogy a Ferrari idén ünnepli az amerikai piacon való jelenlétének 70. évfordulóját. 1964-ben a tradicionálisan vörös színben pompázó autók kék festést kaptak az idény utolsó két viadalán az említett amerikai megjelenés apropóján.

Az első szín, az Azzurro La Plata egy világosabb árnyalat, és Argentína nemzeti versenyzői színéről van szó. Ezt a színt gyakran viselte például a kétszeres világbajnok, Alberto Ascari, kinek a sisakja is kék volt bizonyos futamokon.

A kékkel való további kapcsolatot jelzi, hogy a Ferrari pilótái az 1960-as években ilyen versenyzői overallokat hordtak. Többek között John Surtees és Chris Amon versenyzett kék ruhában, de Niki Lauda az első ferraris évében szintén kékbe öltözött.

A másik árnyalat, az Azzurro Dino sötétebb kék, és legutóbb 1974-ben viselte azt Clay Regazzoni, mielőtt az ikonikus piros vált volna a megszokott színné a csapatruházat esetében. Bár az új festés leleplezésének pontos idejét nem árulták el, az már tudható, hogy Floridában kerül rá sor.

Április 28-ától kezdődően számos eseményt rendeznek majd a Ferrarit ünnepelve, és ezeknek a csúcspontja a Miami Nagydíjon lesz majd, ahol két kék színű 296 GTS fogja majd felvezetni a Ferrari-autók felvonulását.

Az F1-es alakulat egyébként legutóbb a tavalyi Las Vegas-i Nagydíjon ment különleges festéssel, de előtte az Olasz Nagydíjon is egyedi színben versenyeztek.

 A Ferrari az új festéssel mindenképpen szeretne jobb futamot teljesíteni, mint Kínában, ahol a csapatfőnök elmondása szerint túl sokat hibáztak.

2024-04-23T16:41:52Z dg43tfdfdgfd