PININFARINA BEJELENTI A BATMAN IHLETTE SZUPERAUTóK SOROZATáT

Pininfarina bejelenti a Batman ihlette szuperautók sorozatát (Instagram / @automobilipininfarinaofficial)

Automobili Pininfarina piacra dobott egy exkluzív autósorozatot, amelyet Batman univerzumának ihlette.

+ Kattintson ide a videó megtekintéséhez

A kollekció két modellt tartalmaz, a B95-öt és a Battista-t, mindkettő olyan designelemekkel, amelyek Bruce Wayne karakterére utalnak. A járművek testreszabására a Pininfarina két kivitelezést alkotott: Gotham és Dark Knight.

A Gotham autók bézs bőrt és hasonló színű varrásokat használnak, míg a Dark Knight fekete és arany kombinációjára épít, Alcantara részletekkel. Emellett a Gotham Battista metálfényű ezüst festést kapott fekete tetővel és háttérvilágítású logóval, míg a Dark Knight Battista teljesen fekete kerámia részletekkel.

Mindkét modell 120 kWh-s akkumulátorokkal rendelkezik, amelyek négy elektromotort hajtanak meg, ezáltal 1900 lóerős teljesítményt generálva, lehetővé téve, hogy két másodperc alatt gyorsuljanak fel 100 km/h sebességre. A Batman univerzumával való kapcsolat erősítésére az autó Alfred inasra alapozott hangparancsokkal és a ‘Wayne Enterprises’ szimbólumokkal érkezik.

A Pininfarina különleges autói együttműködés részeként jöttek létre az autógyártó és a Warner Bros. Discovery Global Consumer Products között, amely a Batman márka tulajdonosa. Az autókon kívül a partnerség magában foglal többek között vízisíket, bicikliket és a Sötét Lovag trilógiából ismert ikonikus Tumbler replikáit.

A Pininfarina még nem tette közzé a Batman-témájú autók árát, de a Battista ára 2,2 millió dollárnál kezdődik, míg a B95 ára 4,8 millió dollár.

Forrás: Motor1.com Fotó és videó: Reprodukció Instagram @automobilipininfarinaofficial. A tartalom AI segítségével készült, és a szerkesztőségi csapat által lett áttekintve.

2024-05-03T20:59:58Z dg43tfdfdgfd