OCON: EZ A LéPéS MUTATJA, HOGY AZ ALPINE KOMOLYAN GONDOLJA A FELZáRKóZáST

Ocon és Pierre Gasly borzalmas szezonkezdeten van túl az Alpine-nal, hiszen egyelőre még pont nélkül állnak a tabellán. A Bruno Famin vezette alakulat egy új padlólemezzel készült Kínára, de azt akkor még csak Ocon használta. Miamiban eközben már Gasly autóján is fent lesz az újítás, miközben a csapat igyekszik csökkenteni az A524-es súlyát.

A pályán kívül eközben nemrég érkezett a bejelentés, hogy a csapat technikai vezetői pozícióba leigazolta azt a Sanchezt, aki néhány hete hagyta el a McLarent egy nagyon rövid ottani időszakot követően. Sanchez közvetlenül Faminnak jelent majd, és a hárompilléres technikai struktúra fölött áll egyfajta fő technikai igazgatóként.

Miközben mindkét pilótájuk szerződése lejár az idei szezon végén, Ocon szerint Sanchez megszerzése fontos jele annak, hogy az Alpine mindent megteszt a sikeresség érdekében. Amikor az Autosport/Motorsport.com megkérdezte a franciát, milyennek ítéli az istálló gyárban elért fejlődését, Ocon így felelt: „A dolgok változnak.”

„Láthatták David Sanchez bejelentését. A csapat azon van, hogy változtasson a dolgokon, hiszen nem vagyunk elégedettek a jelenlegi helyzetünkkel. Előrefelé, nem pedig hátrafelé kéne mennünk, mint ahogyan az idén történt. Bruno és az összes csapattag igazi versengő és jól akarnak teljesíteni. Ez pedig számomra is rendkívül fontos, mert tudni akarom, hogy az előrelépésért hajtunk, és nem vagyunk elégedettek a helyzettel.”

Gasly eközben óvatosságra intett, mivel szerinte a sok belső átalakítás miatt időbe fog telni, mire jönnek az eredmények. „Sokszor nehéz ez, mert úgy gondolom, a csapat sok területen fejlődik. Ez viszont nem látszik a pályán, ami elég kemény a srácoknak, mivel mindenki sok erőfeszítést rak bele. Jelenleg azonban az autó koncepciója nem működik.”

„A legfontosabb viszont az, hogyan reagálunk. Történt pár ígéretes igazolás. Azzal is tisztában vagyok viszont, hogy időre van szükség. Nem várhatunk hatalmas változást rövid időn belül. Mostanra viszont már van elég adatunk ahhoz, hogy lássuk, mi működik és mi nem, aztán pedig csak azon múlik minden, mit kezdünk ezzel.”

A Sanchezzel kapcsolatos konkrét bejelentést ide kattintva olvashatjátok.

2024-05-03T12:05:17Z dg43tfdfdgfd