NORRIS MéG NEM MER íTéLETET MONDANI A MCLAREN FEJLESZTéSEIRőL

A McLaren úgy döntött, hogy komolyan átalakítják az MCL38-at a hétvégi futamra Miamiban, számos aerodinamikai felület megváltozott, hogy nőjön az autó leszorítóereje, részletes elemzést itt végeztünk erről. Hiába azonban az ígéretes villanások, a csapat egyelőre nem tudta megmutatni igazi potenciálját.

Lando Norris, akinek egyedüliként van meg a teljes csomag, a sprintidőmérőn belerontott a körébe, így csak az ötödik helyről rajtolhatott, majd már az első kanyarban kiütötték. A szombati időmérőn aztán ugyanezt a rajtkockát szerezte meg a Red Bullok és a Ferrarik mögött, miután a lágyakat nem tudta működésre bírni, olyannyira nem, hogy egy ponton inkább közepes keverékeken próbálkozott.

A gumik hőmérsékletének kezelése azonban kritikus ezen a hétvégén, így Norris szerint közel lehetetlen megítélni, mennyit javult a teljesítményük az új csomaggal. Úgy látja, nem segíti ezt a pálya kialakítása, mely nem azokra a területekre épít, melyen erősíteni próbáltak:

„Jó, működik, ahogy kell, de nem hiszem, hogy ez ezen a pályán fog látszani. Remélhetőleg majd Imolában láthatóbb lesz az autó potenciálja. De így is egy lépés a jó irányba, a csapat nagyon jól dolgozott, hogy minden kész legyen.”

Norris szerint még két-három verseny fog kelleni, hogy lássák, mekkorát emel a csapaton az új fejlesztés: „Szerintem egy edzésből, egy pályán, nem lehet ítéletet mondani. Látni kell nagy leszorítóerővel, alacsony leszorítóerővel, ilyenek. Mindenki nagyon hamar, egy hétvége meg egy nap alatt akar megítélni mindent.”

„Szerintem mindenkinek kicsit nyugodtabbnak kéne lennie és meglátjuk, mi lesz két hétvége, három hétvége múlva, akkor lehet elkezdeni erről beszélünk. A mi válaszaink megvannak, működik, de hogy mennyire és mennyit javultunk a különböző területeken, erre még várni kell vagy három futamot és nem egy után levonni a következtetéseket.”

A McLaren csapatfőnökének, Andrea Stellának mindeközben Kevin Magnussenhez volt pár keresetlen szava.

2024-05-06T11:46:48Z dg43tfdfdgfd