NAGYOBB LEHET A JELENTőSéGE A MCLAREN úJ FEJLESZTéSEINEK, MINT ELSőRE LáTSZIK

Az FIA által a változtatásokról közzétett dokumentumról kiderült, Lando Norris autójának szinte egy aerodinamikai felületét nem hagyták érintetlenül és bár előtte azt mondták, a csomag célja kizárólag a lassú kanyarokban való gyengeségükön javítani, a valódi cél egyértelmű volt: Leszorítóerőt találni, méghozzá sokat.

A Forma-1-ben azonban leszorítóerő és leszorítóerő között is van különbség, a sikerhez pedig a lehető leghatékonyabban kell ezt generálni, azaz úgy, hogy ne nőjön túl sokat a légellenállás egy adott szárnybeállításon belül. Jöhettek volna ugyanis ólajtó méretű hátsó szárnnyal, ami rengeteg „piszkos” leszorítóerőt termel, és gyorsak is lennének a kanyarokban, csak az egyenesekben hagynák le őket.

Ami a legfontosabb a McLaren új csomagjával kapcsolatban, hogy két téren is nagyobb teljesítményt értek el velük: A kanyarokban nagyobb és tisztább leszorítóerőt értek el, így megnyílt az ajtó a kisebb hátsó szárnyak használata előtt, ami miatt gyorsabbak az egyenesekben. Jóllakott a kecske és megmaradt a káposzta.

A McLaren csapatfőnöke, Andrea Stella úgy magyarázta ezt, hogy hatékony leszorítóerőt akartak találni, ami nem növeli a légellenállást, így máshol is meg tudták nyirbálni az autót. Emiatt, míg korábban az egyenesekben kissé elmaradtak riválisaiktól, feltűnő volt, hogy Miamiban a végsebességük is javult riválisaikhoz képest:

„Jó volt itt a végsebességünk. Ez azért van, mert szándékosan egy viszonylag könnyedebb hátsó szárnyat választottunk. Megtehettük, mert a csomaggal nőtt a leszorítóerőnk és így nem kell annyit követelnünk a hátsó szárnytól, mert az sosem túl hatékony. A padlólemezek és oldaldobozok fejlesztése mindig hatékonyabb, mint a hátsó szárnyé.”

A csomag összesített előnyeit emellett a várttól egy kicsit elütő beállítási irány is kiegészítette. Ahelyett, hogy a gyorsabb kanyarokban való előnyükre építettek volna, inkább a lassabb szakaszokban igyekeztek optimalizálni a teljesítményt. Stella:

„Tudatosan döntöttünk úgy, hogy az autót a lassú tempós teljesítmény maximalizálására állítjuk be. Az, hogy ott is jók voltunk, nem feltétlenül a csomag jellegének tudható be, inkább a beállításoknál hozott tudatos döntésnek, azaz, hogy itt is a lehető legerősebbek akartunk lenni. Ha megnézzük az időmérős köröket, a gyors részen elég sok időt vesztettünk, de ez szándékos döntés volt.”

2024-05-08T15:03:42Z dg43tfdfdgfd