MéRFöLDKő: KíNA ELADOTT AUTóINAK TöBB MINT A FELE ELEKTROMOS VAGY HIBRID

Jelenleg Kínában az eladott autók több mint a fele elektromos vagy hibrid, ami jelentős mérföldkő a “új energiajárművek” (NEV-k) piacának növekedésében.

+ Porsche új elektromos szuperautó gyártását fontolgatja a Mission X sikerét követően

2024 áprilisának első felében az eladott 516 000 autóból 260 000 volt elektromos vagy plug-in hibrid, ami a teljes értékesítés 50,4%-át teszi ki. Habár az összesített értékesítés 11%-kal csökkent az előző év azonos időszakához képest, és 3%-kal csökkent márciushoz képest, a NEV-értékesítések 32%-kal nőttek az előző évhez képest.

Ez a gyors növekedés meghaladta az elvárásokat. Az Economist Intelligence Unit előrejelzése szerint a NEV részesedése csak 2028-ra éri el a 50%-ot, de a kínai piac valósága gyorsabb elfogadást mutatott az elektromos és hibrid járművek terén, mint várták.

A Kínai Személyautó Szövetség 2024-re azt prognosztizálja, hogy az eladott autók 40%-a hibrid vagy elektromos lesz, összesen 12 millió új jármű eladásával az év során.

A Kínában történő átállás az elektromos és hibrid járművekre egyúttal tükrözi a globális autóipar átalakulását, ahol a kínai cégek teret hódítanak, miközben a helyi cégek és a külföldi gyártók közötti vegyesvállalatok elveszítik vonzerejüket.

Forrás: Quatro Rodas

Ez a tartalom mesterséges intelligencia segítségével lett létrehozva.

2024-05-09T14:20:12Z dg43tfdfdgfd