MáR VIZSGáLóDIK A BKV A FLóRIáN TéRI VéRFAGYASZTó JELENET MIATT

Az utolsó pillanatban állt meg egy motoros a tilos jelzésen átrobogó villamos előtt, amit a Budapesti Autósok egyik olvasójának fedélzeti kamerája rögzített. A BKV vizsgálatot indított az ügyben.

Mint megírtuk, hajszálon múlt a tragédia a Flórián térnél, amikor a balra kanyarodni akaró járművek a szabad jelzésre elindultak, azonban útjukat keresztezte egy tilos jelzésen átrobogó villamos.

A Bp-i Autósok közössége oldalán csütörtökön közzétett videón látható, hogy a motoros szinte az utolsó pillanatban állt meg a nem kis sebességgel érkező villamos előtt, ezzel elkerülve a tragédiát.

A BKV a hvg.hu megkeresésére közölte, a vállalat vasútbiztonsági szakemberei is látták a videót, a történtek körülményeit pedig már vizsgálják.

A felvételen a villamos közlekedését szabályozó jelzőlámpa ugyan nem látható, de – a közúti jelzőlámpák képe alapján – feltételezhető, hogy az a villamos számára nem szabad jelzést mutatott. A járművezető beazonosítása, és a felelősségét egyértelműen igazoló szakmai vizsgálat után kerülhet sor a munkafegyelmi eljárásra

– írták a lapnak. 

2024-04-12T04:35:08Z dg43tfdfdgfd