MILYEN MűSZAKI éRDEKESSéGEKET LáTTUNK A MIAMI PáLYA BOKSZUTCáJáBAN?

Címlapképünkön az RB20 előkészületei láthatóak, melynek első és hátsó fékei különböző fokig vannak lecsupaszítva. A féktárcsákat mindkét tengelyen külön burkolattal látták el, ezzel irányítva a légáramlatokat és a hőelvezetést, az elülső részen lévő nyílásnak köszönhetően a meleg egy része a fékdobban kialakított külön fészekbe vándorol, ahogy az autó bal oldalán látni. Érdekes megfigyelni ezek ezüstborítását, mely azt hivatott megakadályozni, hogy ezek a fészkek egymást melegítsék.

Ferrari SF-24 front wings detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Ferrari orrkúpja új festést kapott a hétvégére, de struktúrája nem változott. Az orrkúp a második szárnylapon ül, míg a vezérsík a középrészbe olvad. A szárnyvéglapot kifelé döntötték, míg a két felső szárnylapot távolabb tolták a szárnyvéglaptól, így csak két vékony pöcök köti ezeket össze, ezzel igyekeznek erőteljesebben kifelé tolni a légáramlatokat.

Mercedes F1 W15 front wings detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Mercedes garázsa előtt első szárnygyűjtemény látható. A Mercedes volt az első, akik a félig leválasztott szárnylap-szárnyvéglap megoldást alkalmazták, és ez a mai napig megmaradt. Az felső elemek mintha máshogy lennének elrendezve, vélhetően tervezik felmérni, mennyi leszorítóerővel működik a legjobban az autó.

Ferrari SF-24 front brake detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Ferrari szintén a féktárcsa fedésével igyekszik akadályozni a fékdob melegedését, azt inkább a keréktárcsa és a gumik felé irányítva. Minden csapat próbálkozik a hő irányításával, tekintve, hogy a Pirelli-gumik nagyon érzékenyek, ráadásul a fékekből erősen ingadozó mennyiségű hőt lehet hozzájuk átvezetni.

RB F1 Team VCARB 01 detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A fékvezeték belső szegélye közelről. A búvárpipa alakú kivezetés hőelvezetésre szolgál, míg alább egy rakás apró szárnyacska van egymásra halmozva.

McLaren MCL38 detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A McLaren első fékének belső vezetékrendszere számos, furcsán elrendezett csatornából áll, melyek hideg levegőt juttatnak a féktárcsához és fékbetéthez és kivezetik a fékdobból a meleget. Érdemes megnézni az autó hátsó felének belső elrendezését, egy táguló, csúszdaszerű elem található ennek elején, melynek célja légáramlatokat juttatni az autó szélére.

Mercedes W15 detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

Itt a Mercedes W15-ös hátsó felét látjuk, egy mély, kanál alakú hátsó szárnnyal, valamint lejjebb két kisebbel. Érdemes megfigyelni a diffúzor kiszélesedő felső sarkait, valamint a hátsó fékvezeték mögötti szárnyacska kétlépcsős elrendezését.

2024-05-03T14:05:43Z dg43tfdfdgfd