MEGDőLNI LáTSZANAK AZ EDDIGI DOGMáK, AZ ELMúLT 150 éV LEGIZGALMASABB IDőSZAKáT éLJüK

Az elmúlt 150 évben nem történt olyan gyorsan és annyi változás az autóiparban, mint napjainkban. Ebből kiindulva „A falnak rohanunk vagy még el tudjuk rántani a kormányt?” címmel rendezik meg április 11-én az első Budapest Automotive Summit (BAS) autókereskedelmi konferenciát, ahol neves szakemberek igyekeznek kifürkészni az autóipar jövőjét.

A globális autógyártás 150 éves történelmének talán legsűrűbb, legizgalmasabb időszakát éljük. Óriási változások és szeizmikus mozgások történnek a szemünk előtt, sorra döntve meg azokat a dogmákat, amelyek szerint az autóipar és az autókereskedelem az elmúlt évtizedekben működött.

Nem kérdés, komoly izgalmakat hozhat a jövő a hazai autókereskedelem számára is. Elég, ha csak a német autóipar gyengélkedésére, a kínai autóipar európai megindulására vagy az Európai Unió 2035-ös, a belső égésű motorok kitiltására vonatkozó szabályára, anomáliájára gondolunk. Most szinte minden iparági szereplő, importőr, márkakereskedő, flottakezelő helyzete bizonytalan lett a jövőt illetően, nem világosak a szerepek és a feladatok az online és az ügynöki értékesítés kapcsán sem.

A cél egy, az autók értékesítésével foglalkozó közösség számára egy mellébeszéléstől mentes, a jövő ködét némileg eloszlató független szakmai fórum életre hívása, amely hasznosítható információkkal és vezetői inspirációval látja el azokat a szakembereket, akik a gyülekező viharfelhők ellenére is az autókereskedelemben látják maguk és a vállalkozásuk jövőjét  –  mondta el Bujáki Zsolt, a Budapest Automotive Summit alapítója és főszervezője.  A szervezők az exkluzív konferencián a hazai autóipari és autókereskedelmi felső vezetőket, tulajdonosokat várják a rendezvényre, amit a Mol támogatásával a vállalat Campusán rendeznek.

A hazai autóipar, amely nemcsak a magyar gazdaság legfontosabb húzóágazata, hanem ma már egy olyan ökoszisztémát alkot, amelyben a keleti és a nyugati multinacionális világcégek a magyar tudásra alapozva a legmodernebb rendelkezésre álló technológiai színvonalon állítanak elő termékeket, sőt fejlesztik a legújabb eszközöket

– fogalmazott a BAS fővédnöke, Nagy Márton nemzetgazdasági miniszer, aki a nyitóelőadást is tartja.

A rendezvényen sor kerül az Autós Nagykoalíció által szervezett Év Magyar Autója 2024 díjátadóra is. A rangos előadók között hazai szaktekintélyekkel és szakmai véleményvezérekkel is találkozhatnak a fórumra ellátogatók.

2024-03-28T20:17:45Z dg43tfdfdgfd