MARQUEZ: MEGőRüLTEM VOLNA, HA A HONDáVAL MARADOK...

hosszú vívódás után 2023-ban végül úgy döntött, hogy befejezi a pályafutását a Hondánál, minek után a japánok képtelenek voltak felzárkózni a Ducatihoz. A spanyol végül a Greisini Ducatinál kötött ki, most pedig újra az élen harcolhat.

A spanyol motoros idén ugyan még nem volt képes felállni a dobogóra, a legjobb eredménye egy negyedik hely, ugyanakkor a sprintversenyen kétszer is a második helyen végzett, ami jól mutatja, hogy végre újra az élen harcolhat. Marquez egy friss interjúban kijelentette, a mentális egészsége múlt a csapatváltáson.

„Szuper nehéz döntés volt” – utalt vissza a csapatváltást eredményező folyamatra Marquez a TNT Sportsnak, ami végül azt eredményezte, hogy áttette a székhelyét a Gresini Ducatihoz. „Nem a szívemre hallgattam. Csak arra gondoltam, hogy mi a legjobb a jövőmnek.”

„Az én jövőm az, hogy még sok évig MotoGP-pilóta akarok lenni. A Repsol Honda csapat volt az életem, a karrierem. Szuper nehéz volt. A szerelőim, a technikusaim, a szponzoraim” – utalt arra, hogy érzelmi oldalról megszenvedte a váltást.

„Azt mondtam nekik, hogy talán még egy évet itt fogok vezetni, aztán befejezem a pályafutásomat, mert a mentális egészségemnek vége lenne” – árulta el a spanyol, aki tehát a versenyképtelenséget nagyon nehezen emésztette meg.

A Hondával az elmúlt években maximum az erős pontszerzésért küzdhetett a mindig maximalista Marquez, aki nem igazán tudta feldolgozni, hogy bár a tempója meglenne, a motorja nem engedi a győzelmekért harcolni. A spanyol most úgy érzi, jó úton halad.

„Élvezem a dolgot” – tért az új csapatára a sokszoros MotoGP-világbajnok. „Nem ugyanaz úgy közelíteni egy hétvégéhez, hogy arra gondolok, hogy a top 10-ben, esetleg az első ötben leszek, vagy a dobogóért harcolok.”

„Aztán a másik dolog, hogy extra versenyképes legyek, hogy harcoljak a bajnoki címért. Most már versenyképes vagyok, hogy az első ötbe kerülésért harcoljak a legjobb pilótákkal. Ez boldoggá tesz engem.”

Eközben a Forma-1-ben is zajlik az élet, hiszen Stefano Domenicali arról beszélt, hogy ha valakinek sok a 24 futamos naptár, abban az esetben átadhatják a helyüket a fiataloknak, akik szívesen vesznek a vállukra ilyen „terhet”.

2024-04-24T09:29:27Z dg43tfdfdgfd