MARQUEZ DOBOGóT SZERETNE A SZáMáRA "KEDVEZő" PáLYáN

Egyelőre várat magára az első Marc Marquez-dobogó a Ducati színeiben, hiszen habár jó néhány erős pontszerzést bemutatott már idén, legutóbb Bagnaia ellen csatázva kiesett, így a nagy áttörés továbbra is várat magára.

Sokan arra számítottak a szezon elején, hogy a kivételes tehetségnek nem lesz gondja azzal, hogy a tavalyi Ducati-konstrukcióval kell versenyeznie, ám az olasz gyártó idei versenygépe sokkal jobban muzsikál, így pedig Marqueznek nincs könnyű dolga. A spanyol motoros lépésről lépésre kíván haladni, a következő hétvégén már a dobogón szeretne ünnepelni.

„Egyértelmű, hogy egy olyan pályára érkezünk, amely megfelel a vezetési stílusomnak, ahol korábban jó eredményeket értem el” – vélekedett  a Formulapassion.it beszámolója szerint a soron következő hétvégével kapcsolatban.

„Ahogy Portimaóban is láttuk, 3-4 versenyző gyorsabb nálam. Ma aláírnám az első dobogós helyezésemet, lépésről lépésre haladunk” – folytatta a sokszoros MotoGP-világbajnok a célkitűzéseit taglalva.

Marquez kijelentette, hogy a lassú, balos kanyarok kifejezetten kedveznek neki, így erőt kíván meríteni abból, hogy papíron egy számára nagyon kedvező versenyhelyszín következik a naptárban. Ennek okán most már szeretne egy kiugró eredményt elérni.

„Teljesen más koncepciójú motorom lesz, a Hondával egy olyan motorunk volt, ami nagyon erős volt a stop-and-go kanyarokban, meglátjuk, hogy a Ducati hogyan fog itt menni. A célom az, hogy simán menjek, megpróbálunk jól szórakozni, aztán majd meglátjuk.”

Nehéz lesz nyerni, mert a vasárnapi futamnál jobb eredmény kell előbb, és eddig még sosem harcoltam a dobogóért. Ez a pálya balra kanyarodik, és ez a legnagyobb különbség. Emellett nagyon szeretem a stop-and-go kanyarokat.”

Eközben a tegnapi nap legnagyobb híre az volt, hogy Fernando Alonso hosszabbított az Aston Martinnal, így pedig újra a Hondával fog dolgozni 2026-tól, amivel kapcsolatban a felek is megszólaltak.

2024-04-12T07:39:22Z dg43tfdfdgfd