LECLERC: EDDIG MAXIMALIZáLTUK A LEHETőSéGEINKET

Régen ünnepelhetett utoljára kettős győzelmet a hiszen tavaly ugyan Carlos Sainz képes volt nyerni Szingapúrban, de a második helyet Lando Norris kaparintotta meg. Az idei első Ferrari-siker szintén a spanyol nevéhez fűződik, ám ezúttal Leclerc végzett a második helyen.

A monacói pilóta nem tűnik elégedetlennek, ugyanis korábban elmondta, hogy Carlos az egész hétvégén jobb munkát végzett nála, így megérdemli a győzelmet. Leclerc szerint biztató, hogy már a szezon harmadik futamján képesek voltak megszorongatni a Red Bullt.

„Ez a hétvége rendkívül fontos, mert már régen nem igazán volt meg a tempónk, hogy sakkban tudjuk tartani a Red Bullt. Azt azonban soha nem fogjuk megtudni, hogy Verstappen valódi tempója milyen lett volna a versenyen.”

„Ugyanakkor az első szabadedzés óta tudtuk, hogy a pole pozíció és a futamgyőzelem karnyújtásnyira van tőlünk, mert nagyon jó volt a sebességünk és ugyanilyen jó a gumik degradációja.”

Hasonló volt a helyzet a 2022-es szezonban, amikor is a Ferrari az első három futamból kettőt behúzott, míg a maradék egy versenyen a Red Bull dominált. Most fordított a felállás, de Leclerc elégedett a helyzettel.

„Ez nagyon biztató, de nem szabad elfelejtenünk, hogy háromból két futamon a Red Bull volt fölényben. Rengeteg munka vár ránk, és ezt csapatként végezzük el. Minden alkalommal, amikor lehetőségünk nyílik egy futamgyőzelemre, élnünk kell vele.”

„Ezen a hétvégén Carlosszal ezt tettük. A leggyorsabb körrel a második helyen végeztem, megszerezve az extra pontot. Ha az első három futamot nézzük, nincs olyan, ahol ne maximalizáltuk volna az eredményt.”

Eközben az RB csapatfőnöke meglehetősen nyers véleménnyel van arról, hogy mely területeken kellene Ricciardónak fejlődnie. A szakember szerint később kellene az ausztrálnak a fékre lépnie.

Nézd meg: Video F1 | Presentazione Mercedes: la W15

2024-03-27T09:51:56Z dg43tfdfdgfd