KALAPáCCSAL KéNYSZERíTETTE BOCSáNATKéRéSRE A BICIKLIST EGY AUTóS BUDAPESTEN

Egy biciklis és egy autós konfliktusba keveredett Zuglóban, miután előbbi trágár módon fejezte ki nemtetszését az autós közlekedési stílusa miatt. Utóbbi nem hagyta annyiban a dolgot, és kalapácsot rántva követelte ki a bocsánatkérést.

A Budapesti Autósok olvasója számolt be róla, hogy április 27-én az Erzsébet királyné útján kerékpározott a Városliget felé. A Lőcsei út kereszteződésnél megállt, hogy átengedjen egy anyukát és két gyermekét a zebrán. Miután megállt, először egy busz, majd pár másodperccel később egy „taxi rendszámú autó” haladt el mellette – utóbbi lassítás nélkül, annak ellenére, hogy a biciklis a kezének feltartásával jelezte neki, hogy lassítson.

Ekkor az autós után kiabált, hogy „mégis mi a fa*omat csinálsz?”, és középső ujjával be is mutatott neki.

Ezután tovább haladtunk az Amerikai út felé, ahol ő már »szeretettel« várt engem egy kalapácslendítés kíséretében. Amikor láttam, mit csinál, fékeztem és rákiabáltam

– idézte fel.

A kalapácsot lengető autós ragaszkodott hozzá, hogy a biciklis kérjen bocsánatot, amit „a vezetési hiányosságaira” utaló megjegyzés kíséretében meg is tett.

„Azt is mondtam neki, hogy főállásban villamost vezetek, de ha így viselkednék minden közúton tapasztalt sérelem után, akkor már rég börtönben lennék” – számolt be az olvasó.

Az Index úgy értesült, hogy a kalapácsos férfi közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény miatt rendelt el nyomozást a BRFK.

A fedélzeti kamera rögzítette az eseményeket:

2024-05-07T06:01:41Z dg43tfdfdgfd