Jó HíR AZ AUTóSOKNAK, TOVáBB CSöKKENNEK AZ üZEMANYAGáRAK

Péntektől ismét változnak az üzemanyagárak, így a benzinesek és a dízelesek is olcsóbban tankolhatnak a magyarországi kutakon.

holtankoljak.hu szerint május 10-től tovább csökkennek az üzemanyagárak. A benzin nagykereskedelmi ára bruttó 8 forinttal lesz olcsóbb, míg a gázolajért bruttó 5 forinttal kell kevesebbet fizetni.

Amennyiben a magyarországi kutakon is érvényesítik a változást, úgy a következő átlagárakkal találkozhatnak péntektől az autósok:

  • a 95-ös benzinért 616 forintot;
  • a gázolajért 607 forintot kell fizetni literenként.

Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter nemrég az Index kérdésére elmondta, hogy az üzemanyagárakban nagyon jelentős áremelkedés volt megfigyelhető tavaly év vége óta. Szerinte az emberek már látják, hogy a gazdaság újraindult, és nagyon erős reálbér-emelkedés van – a kormány számítása szerint utóbbi idén akár 6 százalék fölött is lehet. Mégis mindenki árgus szemekkel figyeli az árakat.

„A kormány beavatkozása – ami alapvetően inkább önkéntes vállalásra épül, mint erős regulációra – megtette a hatását. Így nagyon jelentősen csökkentettük az üzemanyagárakat a gázolaj és a benzin tekintetében is, mind a nagy-, mind a kiskereskedelemben. Ám a kormány szerdán ismét megtárgyalja a kérdést” – fejtette ki Nagy Márton.

(Borítókép: Papajcsik Péter / Index)

2024-05-08T10:19:40Z dg43tfdfdgfd