HONDA: 2026-BAN VILáGBAJNOKOK AKARUNK LENNI AZ ASTON MARTINNAL

Nagy érdeklődés övezi a Forma-1 2026-os idényét, minek után a szabályváltoztatásoknak köszönhetően számos ismeretlen tényező fogja várni a csapatokat és pilótákat, amelyek bizony jelentősen felkavarhatják az állóvizet.

Talán nem túlzás állítani, hogy az Aston Martin és a Honda házasságára kíváncsiak a legtöbben, hiszen a mclarenes évei után újra a japán gyártóval dolgozhat, hogy végül beteljesítsék a közös vágyukat, ami a HRC elnöke szerint a végső győzelem.

„2026-ban világbajnokok akarunk lenni” – nevezte meg a fő célt Vatanabe a Motorsport.com-nak az Aston Martinnal történő közös munka kapcsán, ugyanakkor a szakember azzal is tisztában van, hogy rengeteg feladat áll előttük.

„De komoly célokat kell kitűznünk, hogy az Aston Martinnal együtt a lehető legtöbbet hozhassuk ki magunkból. Ezért jutottunk arra Stroll és Mibe úrral (a HRC vezérigazgatója), hogy tisztán megcélozzuk abban az évben a világbajnoki címet. A gyakorlatban tudjuk, hogy ez nem lesz ilyen egyszerű.”

A Honda az 1980-as évek végén a McLaren oldalán érte el a legnagyobb sikereit, majd a Red Bull motorszállítójaként ért fel a csúcsra. 2026-ban tehát az Aston Martin következik a sorban a kétszeres világbajnokkal a volán mögött.

Eközben a MotoGP-ben is zajlik az élet, hiszen Marc Marquez az első ducatis futamgyőzelme felé tartva hibázott, majd kiesett a versenyből, míg Vinales a sprint után a főfutamot is behúzta.

2024-04-15T07:01:56Z dg43tfdfdgfd