HIVATALOS: TECHóRIáS LETT A FERRARI NéVADó SZPONZORA

A Hewlett Packard jelentette be, hogy a Ferrari új névadó szponzora lesz, így a „többéves” megállapodás idejére a csapatot Scuderia Ferrari HP-nak fogják hívni. Az amerikai techcég és jól ismert kék logója a jövő heti Miami Nagydíjtól lesz ott a csapat autóján, valamint szerelésén, ahogy az F1 Academy és esport-programjaikban is szerepet kap.

„Alapítónk a folyamatos fejlődésre való törekvést honosította meg nálunk. Ebből adódik, hogy a közutakon és a pályán is folyamatos innovációt keresünk, valamint a fenntartható jövőre való törekvés a karbonsemlegességtől a fiatalabb generáció oktatásáig. A HP ugyanezen értékeket képviseli, ezért ideális partnerek” – mondta Benedetto Vigna, a Ferrari vezérigazgatója.

A szponzori megállapodás mellett a HP szolgáltatásai, tehát számítógépei, nyomtatói és egyéb technológiái is elérhetőek lesznek a csapat számára. Nem ez az első Hewlett Packard nevű cég a Forma-1-ben szerepel, de a Mercedes partnere, a Hewlett Packard Enterprise inkább hálózati és felhőszolgáltatásokban utazik, a két részleg 2015-ben vált szét.

A Ferrari korábban közölte, hogy egyedi, kék festéssel készülnek Miamiba, amely a maranellói márka amerikai piacra lépésének 70. évfordulóját hivatott ünnepelni, Charles Leclerc és Carlos Sainz SF24-esei ezért két különböző kék árnyalatban fognak díszelegni.

2024-04-24T14:00:10Z dg43tfdfdgfd