FOGYNAK A HELYEK A DUCATINáL, DE MARQUEZ NEM AGGóDIK

A nyolcszoros világbajnok mindössze egy évre írt alá a Gresinivel, így a versenyzői piac egyik kulcsfigurája. A Ducati vezetése sosem zárta ki nyilvánosan, hogy 2025-ben a gyári gárdába is átvehetik őt, ez az ajtó lezárult a címvédő Francesco Bagnaia szerződéshosszabbításával és a Moto2 sztárjának, Fermin Aldeguernek a leigazolásával.

A piac valószínűleg gyors lesz idén, de Marquez egyelőre a saját szezonjával törődik és úgy látja, ha a pályán jó teljesítményt nyújt, akkor megnyílnak előtte a kapuk. Csütörtökön, a Portugál Nagydíj előtt így nyilatkozott:

„A helyzetem teljesen más, mint korábban volt. Régebben decemberre már mindig volt aláírt szerződésem. Most nem kapkodom. Mármint csak magamra akarok koncentrálni, hogy a legjobb teljesítményt hozzam a pályán, és tudom, hogy ha élvezem és gyorsabb vagyok, akkor több lehetőség közül választhatok majd.”

„Egyelőre azonban nem akarok erről beszélni, csak magamra akarok koncentrálni, amit Katarban csináltam, amit itt fogok csinálni. Lesznek jobb és rosszabb versenyeim, de mindig száz százalékot próbálok adni, mert a sportban a jelen számít, nem a múlt, szóval a jelen az, ahol dolgoznom kell, mert van két, három, négy versenyző is, akik gyorsabbak nálam.”

Marquez a 2024-es bajnokság második fordulójára Portugáliában egy erős kezdés után érkezik, a negyedik helyen ért célba Katarban. Elmondása szerint azonban most, hogy egy olyan pályára érkezik új motorján, ahol még nem tudta kipróbálni, nem fog változtatni hozzáállásán.

„Pontosan ugyanúgy fogok hozzáállni a hétvégéhez, mint Katarban. Nyilván van egy kicsi újdonság abban, hogy ezúttal egyenesen megyünk a versenypályára és a szabadedzés lesz az első, rögtön kellenek a körök, Malajziában és Katarban is az első körök voltak a legnehezebbek.”

„Azokon az első napokon szenvedtem egy kicsit, szóval meglátjuk, hogy itt Portimaóban egyből be tudok-e kerülni az első tízbe, vagyis a Q2-be, ez a fő cél. Meglátjuk, hol tartunk majd egy teljesen különböző pályán.”

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-21T19:54:08Z dg43tfdfdgfd