EZ AZ APRó VáLTOZTATáS SEGíTETT A FERRARINAK LEGYőZNI A RED BULLT

A Ferrari egy új, de egyszerű megoldást mutatott be Melbourne-ben, ahol egy apró szárnyacskát láthattunk a kipufogót körülvevő borítás és a hátsó szárny tartóoszlopának két oldalára. Érdekes, hogy az SF-24 az első autó, ahol itt látunk szárnyakat, mivel a szabályok egyértelműen megengedik és a Forma-1-es tervezők mániája aerodinamikai felületeket helyezni mindenhova, ahova lehet.

Annak ellenére, hogy ez az első alkalom, hogy ilyen szárnyacskákat látunk, mostantól vélhetően a többi csapat is felveszi azt az arzenáljába, mivel az elemek segítenek új célokra felhasználni a motorvédő lemez kivezetésein kiáramló levegőt, valamint kezelni az alsó, hátsó szárny felé tartó áramlatokat.

Carlos Sainz, Ferrari SF-24

Fotót készítette: Simon Galloway / Motorsport Images

Ami feltűnő, hogy a Ferrari is átállt az alsó, hátsó szárny esetében az egy elemből álló elrendezésre az időmérőre és a versenyre, holott eleve két lapból állt ez az alkatrész. Ez alapján úgy érezték, az alacsonyabb leszorítóerős elrendezés jobban fekszik az Albert Parkban, mint a másik, amit pénteken kipróbáltak.

A hátsó szárny ugyanabban az alakjában maradt meg, mint az első két versenyen, egy új, alacsonyabb leszorítóerős változat pedig bár ott volt Szaúd-Arábiában, végül nem használták fel, így továbbra is rejtély marad.

Aston Martin AMR24 front wing detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

Az Aston Martin egy új első szárnyat mutatott be Ausztráliában, melynek felső két lapja másképpen van megcsavarva kifelé haladva, ezzel javítanák a szárny, valamint az egész autó teljesítményét. A lapok profiljának változása miatt a csapat eltávolította az egyik fémtámaszt az alacsonyabban fekvő lap közepéről (az alsó piros nyíl a kép bal oldalán).

Kick Sauber C44 front wing detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Sauber is új első szárnnyal érkezett Ausztráliába, bár ez jelentősen átalakult, mivel a Mercedes által már 2022 eleje óta alkalmazott megoldást használják, ahol a szárnylapok és a szárnyvéglap csak lazán kapcsolódnak. Ennek célja, hogy több levegőt verjen kifelé a szárny külső része, miközben továbbra is jelentős leszorítóerőt generál.

Ahogyan az ugyanezt a megoldást használó csapatoknál már láttuk, a Sauber is két visszanyúló pöcökszerű szárnyat rakott a szárnyvéglap félig leválasztott szakasza fölé, ami nem csak örvényeket generál, de együttműködik azokkal is, amiket a terület egyéb felületei keltenek. Csou Kuan-jü pechjére, miután az időmérő edzésen összetörte a saját első szárnyát, a bokszutcából kellett rajtolnia, mivel egyelőre még nem volt tartalék ebből a fajta szárnyból.

Red Bull Racing RB20 technical detail

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Red Bull nem hozott semmi újat az Ausztrál Nagydíjra, de ez nem azt jelenti, hogy lazsálnának. Az első szabadedzés korai szakaszában Max Verstappen autójára kamerákat erősítettek, valamint matricákat raktak az első kerék mellé felülre helyezett terelőlapra, hogy lássák, az mennyire hajlik meg.

Négy kamera került az RB20-ra, hogy meglegyenek a vágyott felvételek, egy-egy mindkét oldaldobozra és kettő, oldalra néző az orrkúp közepén lévő kapszulában(vörös nyilakkal jelölve a képen). A deflektor alsó részére rakott kör alakú matrica a referenciapont, de a felső részére is raktak néhányat, ezeket kék nyíllal jelöltük és a rálátásban segítettek csak.

RB F1 Team VCARB 01 rear wing comparison

Fotót készítette: Uncredited

Három versenyen háromféle hátsó szárnyat láttunk a VCARB 01-en, és ez alapján a csapatok közül egyedüliként az alkatrész több változatával készülnek, hogy minden pályára az adott körülményeknek megfelelően készülhessenek.

A szárny alapvető DNS-e ugyanaz marad a leszorítóerő-igénytől függetlenül, kanál alakú vezérsíkkal és félig leválasztott csúcsokkal. Vannak azonban apró változások minden specifikációban, a megfelelő leszorítóerő és légellenállás elérése érdekében, legyen szó a vezérsík és felső lap közötti ívhúrról, a vezérsík alakjáról vagy a felső lap felső szélének és csúcsainak alakjáról.

Az Ausztráliában látott elemet ismét egy egylapos hátsó, alsó szárnnyal kombinálták, Bahreinben még kétlapos volt, de ezúttal nem kellett, hogy annyit segítsen. A hátsó szárnyelemek dizájnja inkább a Bahreinben alkalmazotthoz hasonlított, így a Szaúd-Arábiái Nagydíjra tervezett, lapított kanál alakú vezérsík és a felső lap felső szélének V-alakú bevágása sem volt jelen ezúttal.

Mindeközben kiderült, a Christian Horner ellen panaszt benyújtó Red Bull-alkalmazott bíróságra viheti az ügyet, ha fellebbezése sikertelen.

Nézd meg: Videón az első körök a 2024-es Aston Martinnal

2024-03-26T14:35:12Z dg43tfdfdgfd