EKKORA öSSZEGET FIZETHET A HP A FERRARINAK AZ F1-ES SZERZőDéSéRT

Tegnap jelentették be hivatalos is, hogy a techóriás, a Hewlett-Packard lett a Ferrari csapatának névadó szponzora, ami egybehangzó sajtóértesülések szerint 80-100 millió dolláros bevételt jelent évente a Ferrarinak.

Az olasz istálló megállapodásáról írt az F1-es riporter, Will Buxton is az X-oldalán. Buxton szerint a szponzoráció pénzügyi értéke fedezni fogja a költségvetési sapka éves összegének kétharmadát. Mivel 2024-ben és 2025-ben 145 millió dollár a sapka összege, így Buxton szerint 90 millió dollárt fizet a HP a Ferrarinak évente.

Még több F1 hír:Bevezetik-e az új F1-es pontrendszert? – részleges döntés született a témában

Mint ismert, a HP korábban a Williams-BMW szponzora volt a Forma-1-ben, majd a Sauber partnerként is feltűntek a száguldó cirkuszban. Az amerikai cég nagyon belevetette magát a sport világába: nemrég a Real Madrid futballcsapatával kötöttek megállapodást.

A Ferrarinak pedig nagyon jól fog jönni az extra bevétel, hiszen úgy tudni, Lewis Hamilton nagyon magas fizetésért teszi át székhelyét Maranellóba, így pedig a Ferrarinak több pénze szabadul fel. A versenyzői fizetések nem tartoznak a költségvetési sapka alá.

Eközben a német sajtó szerint megvan, ki lesz az Audi egyik versenyzője, míg Rosberg azt mondta, Hamiltonnal nekik kellett megfizetniük a károkat.

2024-04-26T05:51:33Z dg43tfdfdgfd