EGYKORI F1 PILóTA A MCLARENJéT MEGLEPő AJáNLATTAL ADJA EL LEENDő TULAJDONOSNAK

Mika Häkkinen, a kétszeres Forma-1 világbajnok, ritka McLaren P1 sportautóját eladásra kínálja, a vásárláshoz pedig egy exkluzív vezetéstechnikai tréninget is ajánl a leendő tulajdonosnak.

Mika Häkkinen, aki 1998-ban és 1999-ben megnyerte a Forma-1 világbajnoki címét, most saját, ritkaságnak számító McLaren P1 sportautóját kínálja eladásra. Az autó, amelyből csupán 439 darab készült, és a VP-prototípusok közül is mindössze hét létezik, különleges helyet foglal el a McLaren történetében és a versenyző szívében.

Häkkinen nem csupán eladja a sportkupét, hanem a vásárlás mellé egy rendkívüli ajánlatot is tesz: egy egynapos, személyre szabott vezetéstechnikai tréninget ajánl a leendő tulajdonosnak. A tréningen maga Häkkinen osztja meg tapasztalatait, bemutatva, hogyan lehet megzabolázni a több mint 900 lóerős gépszörnyet. Tekintettel arra, hogy a finn pilóta 130 F1-es nagydíjon vett részt, és több évtizedes tapasztalattal rendelkezik a versenyzés terén, ez a tréning valóban egyedülálló lehetőséget jelent.

A 2013-as évjáratú McLaren P1 nem csupán a ritkasága miatt különleges, hanem mert jelentős szerepet játszott a modell fejlesztésében, különösen a tartóssági tesztek során.

A finn versenyző igényeire szabott autó volt az első közúti McLarenje, amely most új tulajdonost keres. A McLaren P1 egy plug-in hibrid sportautó, melynek 3,8 literes V8-as benzinmotorja 737 lóerőt, míg a házon belüli fejlesztésű elektromos motor további 179 lóerőt szolgáltat, így az összteljesítménye eléri a 916 lóerőt.

A gyorsulási adatok lenyűgözőek: 0-ról 100 km/órára 2,8 másodperc alatt, míg 200 km/órára 6,8 másodperc alatt képes gyorsulni. A modell végsebességét elektronika korlátozza 350 km/órában.

A Bonhams aukciósház monacói árverésén, május 10-én kerül kalapács alá a különleges McLaren P1.

A becslések szerint az autó 1,5-2 millió euróért – átszámítva körülbelül 580-780 millió forintért – találhat új gazdára.

Az árverésen való részvétel nem csupán egy ritka és erőteljes sportautót jelent a leendő tulajdonos számára, hanem egy exkluzív lehetőséget is, hogy a Forma-1 legendájától, Mika Häkkinentől tanulhasson.

(Borítókép: Mika Häkkinen. Fotó: Getty Images)

2024-04-09T18:56:43Z dg43tfdfdgfd