AZ ASTON MARTIN BIZTOSRA VESZI, HOGY NEWEY A FERRARIHOZ TART

Továbbra is Adrian Newey jövője tartja lázban a Forma-1 világát, minek után egyes források biztosra veszik, hogy a tervezőzseni hosszú idő után búcsút int a Red Bull családjának. Két lehetséges forgatókönyv látszik kibontakozni, Craig Slater pedig belsős információkra hivatkozva csak az egyiket tartja reálisnak.

„Voltak olyan spekulációk, hogy a Ferrari megpróbálta szerződtetni őt, és az Aston Martin is remélte, hogy talán odacsábítja magához” – jelentette ki Slater a Sky Sports Newsnak, aki a döntő érveket is felsorakoztatta, amelyek szerepet játszhatnak Newey választásában.

„Ez (az ) lotisztikai szempontból biztosan könnyebb lépés lenne Newey számára, mivel Silverstone-ban van a székhelyük. A Ferrari már több mint 20 éve próbálkozik Adrian Newey szerződtetésével, és nem jártak sikerrel.”

„De néhány bennfentes az Aston Martintól elmagyarázta nekem, hogy úgy gondolják, ha máshová megy (Newey), az potenciálisan a Ferrari lenne. Szóval majd meglátjuk” – utalt a belsős értesülésekre a szakember.

A 65 éves Adrian Newey annak idején a McLarentől került át a Red Bullhoz, és már akkor kijelentette, hogy a hazai környezet nagyon fontos a számára, így a karrierje végén járva különösen furcsa lenne a döntés, ha mégis Maranellóba tenné át a székhelyét.

Newey azonban korábban úgy nyilatkozott, hogy nagyon sajnálja, hogy az olasz márkának sosem tudott dolgozni, ahogy azt is elmondta, hogy nagyra tartja Lewis Hamiltont és Fernando Alonsót, akikkel szívesen dolgozna közösen.

Eközben a hét legfontosabb híre kétség kívül az volt, hogy Nico Hülkenberget leszerződtette az Audi, a hirtelen jött váltással kapcsolatban pedig Günther Steiner is kifejtette a véleményét.

2024-04-27T11:26:34Z dg43tfdfdgfd