AZ ALPINE MIAMIRA VéGRE TELJESíTETTE ELSő IDEI CéLJáT

Az enstone-i gárda idei éve borzalmasan indult, az A524-es ugyanis a szezon előtti koncepcióváltás miatt nem generált elég leszorítóerőt, túlsúlyos elemekkel kellett szerepelnie, hogy egy törésteszten átmenjenek és a motor is gyenge volt a Hondáéhoz, a Mercedeséhez és a Ferrariéhoz képest. Ennek következtében ők az egyik a három csapat közül, akik még nem szereztek pontot a Williams és a Sauber mellett.

Kínában az Alpine egy előrehozott padlólemez-fejlesztést mutatott be, amivel közelebb kerültek a minimálsúlyhoz, de a teljesítményért felelős műszaki igazgató, Ciaron Pilbeam szerint is csak „majdnem” érték el.

Miamiban az új padlólemez már Pierre Gasly autóján is ott van, emellett további súlycsökkentő intézkedéseket is bevetettek, így a csapatfőnök, Bruno Famin az Autosportnak adott exkluzív interjújában bejelenthette, hogy elérték a minimálsúlyt, ami elmondása szerint „két tizedet nyer” nekik:

„Olyan nagy a csata, hogy minden apró plusz segíthet és ezeket próbáljuk összegyűjteni. A súly – sokat beszélnek arról, hogy túlsúlyos az autónk – nem a legnagyobb probléma volt az autóval. A legnagyobb probléma, hogy nincs leszorítóerőnk, ezért nem tudjuk az időmérőkön felmelegíteni a gumikat. Jobb úgy, hogy minimálsúlyon vagyunk, de nem ez volt a nagy gond.”

„A problémát a vártnál gyorsabban megoldottuk, szóval elégedett vagyok az iránnyal, amibe tartunk. Mindent gyorsabban meg akarunk építeni. Sanghajban volt már új padlólemezünk, az eredetileg csak Miamira lett volna kész, de a srácok a gyárban keményen dolgozva Sanghajra is építettek egyet. Jó jel, de csak kis részét tömtük be a réseknek. Idő fog még kelleni.”

Amikor arra kértük, fejtse ki, mi a terve az Alpine felzárkóztatására – miután az év elején egy hárompilléres műszaki részleget alakítottak ki, melynek élére a McLarentől meglepetésre három hónap után távozó David Sanchez került – Famin így válaszolt:

„A tervünk egyik része már megvalósítás alatt van, hisz már az elején tudtuk, hogy túlsúlyos egy kicsit az autó. Most először, a tervezettnél gyorsabban, mindkét autó a minimálsúlyon lesz. Két aerodinamikai fejlesztést hoztunk eddig, de tudjuk, hogy ez csak egy része annak, amire szükségünk lesz.”

„Most, hogy az új szervezeti struktúra is a helyén van David tegnapi érkezésével, a következő lépésre válthatunk. Erről azonban egyelőre még korai lenne beszélni.”

Miamiban csütörtökön mindeközben Ocon elmondta, az A524 kezelhetősége „egyértelműen jobb a kisebb súllyal. Ezzel rengeteget nyertünk. Ami a többit illeti, egy kis lépés volt a jó irányba, ez egyértelmű, de még nem tudjuk, hogy elég lesz-e. Kicsit közelebb vagyunk a többiekhez, de az időmérőn még sok teljesítmény hiányzik, ez az, amin dolgoznunk kell.”

2024-05-05T12:13:06Z dg43tfdfdgfd