A YAMAHA DOLGOZIK EGY úJ KITERJESZTETT VALóSáG SISAKON, áLLíTJA A WEBOLDAL

A Yamaha dolgozik egy új, kiterjesztett valóságú sisakon, állítja a webhely (Yamaha / Cycle World)

A virtuális valóság (VR) és a kiterjesztett valóság (AR) fejlesztése az utóbbi években jelentős volt, olyan termékekkel, mint az Apple Vision Pro és a Meta Quest, amelyek reprodukálják ezt a technológiát a piacon. Az alkalmazásuk a motorkerékpározás terén azonban továbbra is bizonytalan.

+ YouTuber életre kelt egy elhagyott 1964-es Jeep Wagoneert, miután mindössze 2 dollárért vásárolta meg

Az AR ötlete, amely az információkat a felhasználó látóterében hangsúlyozza, már korábban vizsgálatok tárgyát képezte a motoros bukósisakokban, amint azt a BMW már 2016-ban bemutatta. Azonban ezeknek a eszközöknek a általános érdeke továbbra is bizonytalan.

A Cycle World webhely szerint a Yamaha felfedezte az AR integrációját a motoros sisakokba, amint azt egy új szabadalom is bizonyítja. Ez nem az első lépése a vállalatnak ezen a területen, miután 2015-ben bemutatta az elektromos sportmotor koncepcióját, amelyhez egy AR sisak is társult. Annak ellenére, hogy az érdeklődés nyilvánvaló, ezeknek a termékeknek a kereskedelmi elérhetősége azonban még nem vált konkrétumá, amely hangsúlyozza a technológia piacra hozásának kihívásait.

A legújabb Yamaha szabadalom egy gyakorlatiasabb megközelítést mutat, elvetve a felhasználó szemét teljesen letakaró ötletet. Ehelyett a fókuszban az áll, hogy az AR-információkat beépítsék a motoros látómezőjébe, felismerve a világos látás fenntartásának kihívásait mozgás közben.

Forrás: Cycle World

Ez a tartalom mesterséges intelligencia segítségével lett létrehozva

2024-04-11T17:15:09Z dg43tfdfdgfd