A TESLA TöBB MINT 10 SZáZALéKOS LEéPíTéSBE KEZDETT

A Reuters friss belső feljegyzésekre hivatkozva azt írja, hogy a Tesla a globális munkaerő több mint 10 százalékát fogja elbocsátani, mivel az elektromos járművek csökkenő eladásaival és egyre élesedő árháborúval küzd.

A piaci értéke alapján világelső autógyártónak decemberében 140 473 alkalmazottja volt globálisan – derül ki a legutóbbi éves jelentésből. A feljegyzésből nem derül ki, hogy hány munkahelyet érintene a leépítés.

Néhány alkalmazottat már értesítettek az elbocsátásokról – mondta a Reutersnek egy, az ügyet ismerő forrás, aki a téma érzékenységére hivatkozva nem kívánta magát megnevezni.

„Miközben a céget a növekedés következő szakaszára készítjük elő, rendkívül fontos, hogy a vállalat minden aspektusát megvizsgáljuk a költségcsökkentés és a termelékenység növelése érdekében” – áll Elon Musk vezérigazgató feljegyzésében. „Ennek az erőfeszítésnek a részeként alaposan átvizsgáltuk a szervezetet, és meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy világszerte több mint 10 százalékkal csökkentjük a létszámot” – áll a közleményben.

A Tesla részvényei idén eddig 31 százalékot estek, és ezzel alulteljesítették az olyan nagy múltú autógyártókat, mint a Toyota és a General Motors, amiknek a részvényei 45 százalékkal és 20 százalékkal nőtt a hagyományos, belső égésű motoros járművekről való lassú fogyasztói átállásnak köszönhetően.

Az energiaipari óriás BP szintén leépítette az elektromosautó-töltő üzletágában dolgozók több mint tizedét, miután a kereskedelmi flották gyors növekedésére tett fogadás nem vált be.

2024-04-15T12:38:44Z dg43tfdfdgfd