A RIASZTó SZIMULáTOROS EREDMéNYEK UTáN MóDOSíTHATNAK AZ F1 2026-OS AERODINAMIKAI SZABáLYAIN

Az új autók teljesítményének növelésére irányuló erőfeszítések részeként, hogy az új turbóhibrid motorok jellemzőihez igazodjanak, amelyek 50-50 százalékos arányban osztják meg a teljesítményt a belső égésű motor és az akkumulátor között, az új autók mozgó aerodinamikai elemeket kapnak.

Az ötlet lényege, hogy az autó szárnyai a kanyarokban magas leszorítóerővel működnek majd a tapadás segítése érdekében, míg az egyenesekben alacsony légellenállású konfigurációra váltanak, hogy növeljék az egyenesbeli sebességet.

„Azt gondolom, történt némi előrelépés. Szerintem az FIA figyelembe vette a visszajelzéseket, és eszközöltek néhány változtatást. Várjuk a kasztniszabályokat, ami a 2026-os csomag alapvető részét képezi majd, és azt, hogy az hogyan lép kölcsönhatásba ezekkel az erőforrásokkal.”

„A különböző munkacsoportok keményen dolgoznak ezen, és fontos, hogy a közeljövőben szülessen valami eredmény” – mondta a csapatfőnök a Motorsport.com-nak adott interjújában.

Arra a kérdésre, hogy a csapatok szimulátoros megállapításai adtak-e okot aggodalomra, Horner így felelt:

„A szabályok végül is mindenki számára ugyanolyanok. Tehát az a kérdés, hogyan alkalmazod és fordítod le őket. Nem gondolom, hogy félnénk attól, hogy milyenek lesznek a szabályok, hiszen mindenki számára ugyanaz a kiindulópont.”

„Amikor véglegesítik a szabályokat, kétségtelenül felfedezzük majd, hogy milyen problémák vannak a szabályokkal, de ez nem különbözik a többi szabályváltoztatástól.”

Eközben a német sajtó szerint 3 név szerepel Wolff listáján, míg Norris azt állítja, egyáltalán nem fél Verstappentől.

2024-04-09T08:34:42Z dg43tfdfdgfd