A MERCEDES NYOMáN LáTOTT MUNKáHOZ ELSő SZáRNY-FRONTON AZ ALPINE éS A WILLIAMS

A dizájn középpontjában a szárnylapok és a szárnyvéglapok csatlakozásának módja áll és az, hogy ezzel hogyan lehet megerősíteni az itt haladó léghullámok kifelé verődését - az új generációs autókra vonatkozó szabályozások pont ezt a hatást akarták korlátozni, hogy javítsák a kerék a kerék elleni párbajokat, az autók által generált turbulencia csökkentésével.

Azonban tudván, mennyit érhet, hogy az első szárny oldalra küldi a légáramlatokat és hogy ennek a jelenségnek mekkora szerepe van az autó hátsó része felé haladva a teljesítményben, elkerülhetetlen volt, hogy a csapatok megpróbálják visszaszerezni azt, amit itt elvettek tőlük.

Mercedes W14 front wing comparison

Fotót készítette: Giorgio Piola

A Mercedes volt az első, akik még 2022-ben próbálkoztak hasonló megoldással, bár még kissé más köntösben. A szándék azonban már akkor is az volt, hogy a szárnyvéglap hátsó és alsó sarkát megnyitva ott küldjék a légáramlatokat az autó mellé.

A 2023-as szezonra a szabályok ezt konkrétan betiltották, úgyhogy a Mercedes a félig leválasztott dizájn mellett döntött, aminek számos változata megjelent azóta a rajtrácson. A riválisok látták a potenciált benne és optimalizálni igyekeztek, vagy saját autójukhoz igazítva azt, vagy tovább módosítva az egész szárnyat, hogy a lehető legtöbbet nyerjék belőle, nem csak helyben, de hátrébb haladva is.

Hogy ezt elérjék, a szárnyvéglap legalsó, hátsó része teljesen ki van vágva és a szárnylapok csak a szárnyvéglap vízszintes tengelyéhez csatlakoznak. Ezt az aerodinamikai kereszteződést tovább bonyolítja a szárnylapok függőleges részének megcsavarása, ami saját örvényeket gerjesztve hat a komplexum által kiépített aerodinamikai struktúrára.

Williams FW46 front wing comparison

Fotót készítette: Uncredited

Ezeket a struktúrákat a szárnyvéglapok belső felére, a szárnylapok fölé rögzített szárnyacskát tovább alakítják, a Williams a sajátját az első szárny felső eleme fölé tette. Mindeközben a szárnyvéglap alakja (piros nyíllal jelölve), a bukólemez helye és típusa, a szárnylapokat és a szárnyvéglapot összekötő pöckök helye és alakja, valamint a szárnylapok átmenetének alakja is fontos szerepet játszik az ezen a területen áthaladó áramlatok alakításában, ráadásul a félig leválasztott szárnylapok megváltoztatásával egyszerre lehet rajtuk variálni.

(edited)

2024-04-10T12:36:41Z dg43tfdfdgfd