A MCLAREN MINDEN KöVET MEGMOZGAT MIAMIBA HOZOTT FEJLESZTéSI CSOMAGJáVAL

Az első hétvégéjén az új alkatrészek teljes sora Lando Norris MCL38-asára lett feltéve, míg Oscar Piastrinak Imoláig várnia kell, hogy teljesen hasznát vegye, csak az új komponensek felét szerelték fel az ő autójára.

A változások között semmi új és forradalmi nincs, a csapat számos alkatrészen apróbb módosításokat eszközöl, melyek egymásra épülve igyekeznek növelni a kocsi teljes aerodinamikai területén növelni a teljesítményt.

McLaren MCL38 front wing comparison

Fotót készítette: Uncredited

Ennek első jele nyilván az új első szárny, melyen a legjelentősebb a vezérsík átalakulása volt. A középrész sokkal szélesebb és szögletesebb, mint volt, illetve sokkal élesebb az átkötés az oldalsó elemekhez, ezt a piros nyilakkal jelöltük. Ennek következtében a felső szárnylapok teljes szélességében megváltozik a húreloszlás, de a rögzített belső részeket is újragondolták.

Ezeket az újításokat kihasználva az első felfüggesztés alakja és borításai is át lettek alakítva, beesési szögük is módosult, ennek példáját láthatjuk kék nyíllal jelölve. Az első fékvezeték és az itteni apróbb szárnyacskák is át lettek formázva, így jobban kihasználják az autó elülső részén megváltozott légáramlást és továbblökdösve azt a hátrább szintén módosított felületek felé.

Ahogy arra számítanánk, tekintve, mekkora a szerepük a jelenlegi szabályrendszer alatt, a McLaren a legnagyobb módosításokat az MCL38 padlólemezén, oldaldobozán és motorvédő lemezén ejtette meg. Az oldaldoboz követi azt a trendet, hogy a légbeömlő méretének csökkentésével, és így az oldaldoboz alatti rés növelésével találjanak teljesítményt a csapatok.

2024-05-04T13:24:30Z dg43tfdfdgfd