A FERRARI EGYIK VEZETőJE SZERINT JóL KEZDTéK 2024-ET, DE…

Az olasz csapat sokkal jobb helyzetben van most, mint 12 hónappal ezelőtt, hiszen tényleg úgy tűnik, hogy sikerült jelentős javulást elérniük az autójukkal, különösen a gumikezelés és gumikopás terén, aminek következtében stratégiailag is jobb döntéseket tudnak hozni.

A vörösök legalább egy autóval eddig mind a négy futamon ott voltak a dobogón, Ausztráliában ráadásul kettős győzelmet is ünnepelhettek, így most kétszer annyi ponttal állnak a tabellán, mint egy éve ugyanilyenkor. Jelenleg kétséget kizáróan ők jelentik a legnagyobb veszélyt a Red Bullra, de Vigna tisztában van azzal, hogy a Ferrari formája egy szempillantás alatt változhat.

„Jobban kezdtünk, mint tavaly, de bőven akad még munka, és ez sosem fog változni. Az istállónak egy éve ilyenkor csak egy dobogós helyezése volt, és összesen egy versenyt tudtunk nyerni az egész szezonban. A versenyzés világában viszont nagyon gyorsan változhatnak a dolgok, bármikor jöhet jó vagy rossz” – nyilatkozta a La Repubblicának Vigna.

A Ferrari most hétvégén Kínában újabb esélyt kap arra, hogy megszorongassa a Red Bullt és Max Verstappent, a pálya pedig papíron még kedvezhet is nekik. A dolgokat persze nagyban befolyásolhatja, hogy ki mennyire érez rá a jó beállításokra csupán egyetlen szabadedzést követően, de reméljük, hogy izgalmas csata fog majd kialakulni az élen.

Kína kapcsán már többen, köztük Toto Wolff is úgy nyilatkozott, hogy nagyon sok az ismeretlen, ami megkavarhatja a kártáykat.

2024-04-16T15:13:37Z dg43tfdfdgfd